Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ministri: Latvija pastāvīgi strādā pie NATO klātbūtnes paplašināšanas

Latvija pastāvīgi strādā pie NATO klātbūtnes nostiprināšanas un paplašināšanas, aģentūrai LETA atzina ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Rinkēvičs trešdien Latvijas televīzijas raidījumā Kas notiek Latvijā? teica, ka viens no mērķiem ir pastiprināt NATO klātbūtni Latvijā. "Mums ir arī elementi, par ko mēs arī diskutēsim NATO ārlietu ministru sanāksmē," norādījis Rinkēvičs.

Rinkēvičs ceturtdien aģentūrai LETA teica, ka Latvija pastāvīgi strādā pie NATO klātbūtnes nostiprināšanas un paplašināšanas atbilstoši drošības izaicinājumiem reģionā. Tāpat ministrs pavēstīja, ka detalizētāku komentāru par to nebūs.

Arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) aģentūrai LETA apliecināja, ka sarunas un darbs par iespējamu NATO klātbūtnes paplašināšanu Latvijā notiek pastāvīgi.

"Tas klasiskais, ko par mūsu sabiedroto klātbūtni varam diskutēt, ir, piemēram, ASV dažāda veida bruņojums un iepirkuma plāni, kas saistīti ar pretgaisa aizsardzību un krasta apsardzi. Mums ir mūsu vēlmes, tomēr rezultātu var sasniegt, ja panākam vienošanos ar partneriem. Tādas sarunas notiek pastāvīgi, un strādājam pie tā visu laiku," norādīja Pabriks.

Viņš norādīja, ka sarunas par detaļām notiek Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku ekspertu līmenī.

Jau ziņots, ka Latvijā jau patlaban ir pietiekami vērienīgi NATO spēki. Kopš 2017.gada Ādažu bāzē izvietota NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupa.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1500 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanas politiku un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

2015.gadā Rīgā atklāta NATO spēku integrācijas vienība, kas ir daļa no alianses pielāgošanās drošības situācijas izmaiņām Eiropā.

Tāpat Rīgā atrodas NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs.

No 30.novembra līdz 1.decembrim Rīgā notiks NATO ārlietu ministru sanāksme, kur līdzās aktuālo drošības izaicinājumu risināšanai tiks pārrunāta sadarbība ar partneriem un Eiropas Savienību, kā arī sāks diskusijas par alianses jauno stratēģisko koncepciju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas