Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Militārie paramediķi ārkārtas situācijās būs tiesīgi konstatēt cilvēka nāvi

Valdība otrdien apstiprināja grozījumus noteikumos, kas dos militārajam paramediķim tiesības ārkārtas situācijā vai starptautiskajā operācijā konstatēt cilvēka nāves faktu un aizpildīt nepieciešamo dokumentāciju.

Militārie paramediķi, pildot pienākumus starptautiskajās operācijās, kā arī apstākļos, kad valstī ir izsludināta ārkārtēja situācija vai izņēmuma stāvoklis, novērtējot personas veselības stāvokli, būs tiesīgi konstatēt cilvēka smadzeņu un bioloģiskās nāves faktu vai tās cēloni un aizpildīt nepieciešamo medicīnisko dokumentāciju.

Aizsardzības ministrija norāda, ka valstī noteiktajos gadījumos, kad ir izsludināta ārkārtēja situācija vai izņēmuma stāvoklis, var būt situācija, kad militārais paramediķis, pildot dienesta pienākumus, ir vienīgā kvalificētā ārstniecības persona, kura varētu konstatēt bioloģiskās nāves faktu, jo apdraudējuma zonā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta personāls neatrodas.

Līdzīgi kā ārstiem un ārstu palīgiem, paredzēts noteikt, ka arī militārajam paramediķim ārkārtas situācijā un izņēmuma stāvokļa gadījumā, ja nevar noteikt nāves cēloni un nav redzamu vardarbīgas nāves pazīmju, ir pienākums organizēt miruša cilvēka ķermeņa nogādāšanu stacionārās ārstniecības iestādes patoloģijas nodaļā.

Valdība arī akceptēja noteikumu projektus, lai atbilstoši grozījumiem normatīvajos aktos iekļautu tiesisko regulējumu, kas regulēs jaunieviestās profesijas - militārā paramediķa - nodarbinātības tiesiskās attiecības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas