Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Militārajās mācībās Ādažu poligonā piedalīsies 900 karavīru

No 3. līdz 14.jūnijam Ādažu poligonā notiks starptautiskās militārās mācības Saber Strike 2013, kurā piedalīsies vairāk nekā 900 karavīru no ASV, Igaunijas, Latvijas, Lielbritānijas un Lietuvas. Arī šogad Mičiganas Nacionālās gvardes Gaisa spēki sniegs uguns atbalstu no gaisa, A-10 lidmašīnu apkalpei sadarbojoties ar sauszemes spēku tuvā gaisa atbalsta kontrolieriem.

"Šo mācību pievienotā vērtība ir draudzīgie spēki – Lietuvas, Igaunijas, ASV un citu sabiedroto un partnervalstu bruņoto spēku karavīri ar savu tehniku un ekipējumu. Ar lepnumu varu teikt, ka Ādažu poligons ir atzīts par vispiemērotāko vietu praktiskajai vingrinājuma fāzei," norāda lauka taktiskā vingrinājuma vadītājs, 1.Zemessardzes novada komandieris pulkvedis Mārtiņš Liberts.

Pulkvedis M.Liberts uzsver, ka šogad mācībās Saber Strike sabiedroto spēki pilnveidos iemaņas konvencionālu operāciju veikšanā - kājnieku rotas sastāvā veicot uzbrukuma, izvirzīšanās uz kontaktu, aizsardzības un slēpņa operācijas.

Apvienoto sauszemes un gaisa spēku militāro mācību vadošā valsts ir ASV. Šogad Lietuva ir mācību uzņemošā valsts mācību štāba vingrinājumam. Šī vingrinājuma elements notiks arī Igaunijā. Savukārt Latvija ir aktīvās mācību fāzes – lauka taktiskā vingrinājuma - uzņemošā valsts. Kopējais mācībās iesaistīto dalībnieku skaits Baltijas valstīs ir 2000 karavīru no 14 valstīm.

Saber Strike ir gadskārtējas daudznacionālas mācības, kas Baltijas valstīs notiks jau trešo reizi. Šogad mācībās piedalīsies arī 2.Zemessardzes novada zemessargu rota, kura gatavojas dežūrai Eiropas Savienības kaujas grupā šā gada otrajā pusē. Lielbritānijas karavīri mācībās Saber Strike piedalīsies pirmo reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas