Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Liepnieks šorīt bijis izsaukts uz KNAB

Polittehnologs Jurģis Liepnieks pirmdienas rītā ticis izsaukts uz nopratināšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar tagadējā tieslietu ministra, iekšlietu ministra pienākumu izpildītāja Aigara Štokenberga (Vienotība) iespējamo dalību mediju treniņos Londonā, kas notikuši 2007.gada nogalē, kad Štokenbergs pēc reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amata zaudēšanas bija atjaunojis Saeimas deputāta mandātu.

"Šorīt biju izsaukts uz KNAB par Štokenberga mediju treniņiem," Dienai apstiprināja J.Liepnieks. Viņš sacīja, ka sīkāk neko nekomentēs.

J.Liepnieka ierakstā sociālajā tīklā Twitter teikts tā: "Hm izrādās, ka KNAB strādā arī pieklājīgi, mierīgi izmeklētāji, bez atsaldēti maniakāla acu skatiena.'

Kā ziņots, augusta beigās KNAB ir saņēmis un izvērtē iesniegumu saistībā ar A.Štokenberga iespējamo dalību mediju treniņos Londonā, kas notikuši 2007.gada nogalē, kad Štokenbergs pēc reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amata zaudēšanas bija atjaunojis Saeimas deputāta mandātu. KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs apstiprināja, ka birojā ir saņemts kādas personas iesniegums saistībā ar šo faktu, līdz ar to tiks izvērtēts, vai konkrētā valsts amatpersona ir ievērojusi tai likumā noteiktos ierobežojumus un aizliegumus.

Portāls pietiek.com vēstīja, ka 2007.gada nogalē A.Štokenbergs Londonā "piedalījies ļoti dārgā mediju treniņā, ko organizējusi kompānija Bell-Pottinger un kuram atbilstoša pakalpojumu kompleksa pašreizējā cena ir vairāk nekā 11 000 britu mārciņu". Tā liekot domāt elektroniskā pasta sarakste un to apstiprinoši fakti, ko portāla pārstāvis aizvadītās nedēļas beigās nosūtījis KNAB, vēršot biroja uzmanību uz faktu, ka A.Štokenbergs šādu pakalpojumu apmaksu nav deklarējis, kas liek secināt, ka vai nu toreizējais deputāts ir melojis savā valsts amatpersonas deklarācijā, vai arī minēto treniņu viņam apmaksājušas kādas trešās personas.

Portāla rīcībā nonākušajā elektroniskā pasta sarakstē Bell-Pottinger darbinieks Rodžers Kārtraits tolaik pazīstamajam reklāmas un sabiedrisko attiecību jomas darbiniekam Kasparam Rolšteinam 2007.gada 19.decembrī izteicis pateicību par kopā pavadīto nedēļu, aprakstījis nākamās diskusijas, bet vēstules beigās "Bell Pottinger Sans Frontieres komandas vārdā" izteicis vēlmi "novēlēt Aigaram, Jurģim un Tev priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu".

"Savukārt vēstulei pievienotais Word dokuments ar virsrakstu "Client Report" dod priekšstatu par to, kas ir pieminētie Aigars un Jurģis, - dokuments ir īss Londonā 2007.gada 10.-12.decembrī notikuša mediju treniņa secinājumu apraksts, savukārt kā tā brauciena dalībnieki minēti "Aigars Štokenbergs (plus Kaspars Rolšteins&Jurģis Liepnieks)"," raksta portāls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas