Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Latvijas armija atzīmē 92. dzimšanas dienu

Svētdien Latvijas armija atzīmē 92.dzimšanas dienu.„Novēlu nezaudēt ticību un uzticību Latvijai, kur nacionālā brīvība iet roku rokā ar cilvēku brīvību un demokrātiju. Armija ir patriotisma un dzimtenes mīlestības simbols, un sabiedrības uzticība tai ir patiešām liela, tāpēc visiem vēlu strādāt no sirds, lai šo Latvijas iedzīvotāju sniegto uzticību attaisnotu,” norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Pēc Latvijas valsts proklamēšanas 1918.gadā Latvijas bruņotos spēkus veidoja vācbaltiešu zemessardze, Ziemeļlatvijas brigāde un Dienvidlatvijas brigāde. Vienota Latvijas armija tika izveidota 1919.gada 10.jūlijā, apvienojot Dienvidlatvijas brigādi ar Ziemeļlatvijas brigādi, un par tās komandieri ieceļot ģenerāli Dāvi Sīmansonu. Pēc tam krasi mainījās Latvijas Republikas armijas personālsastāvs, tā liekot pamatu armijas turpmākajam sastāvam un struktūrai.Jau otro gadu Aizsardzības ministrija aicina ikvienu valsts iedzīvotāju piedalīties armijas dibināšanas gadadienai veltītajā akcijā „Pasveicini karavīru!”, iepriecinot radinieku, draugu, kaimiņu vai citu pazīstamu cilvēku, kurš ir Nacionālo bruņoto spēku karavīrs vai zemessargs, ar sirsnīgu sveicienu. Tie var būt labi vārdi, prieku sagādājoša īsziņa, telefona zvans, sociālā tīkla profilā ievietots sveiciens, sen neredzēta cilvēka apciemojums vai jebkurš cits patīkams pārsteigums.Aizsardzības ministrija šajā dienā aicina atcertiess arī par karavīriem un zemessargiem, kuri ir atvaļinājušies no dienesta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas