Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā reģistrēts lielākais jauno Covid-19 gadījumu skaits - 642

Piektdien Latvijā atklāts līdz šim vienā diennaktī lielākais jauno Covid-19 gadījumu skaits - 642 sasirgušie, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Vakar Latvijā miruši septiņi ar Covid-19 sasirguši cilvēki, līdz ar to kopējais no slimības mirušo cilvēku skaits sasniedzis 153.

No vakar mirušajiem Covid-19 pacientiem seši bija vecuma grupā no 75 līdz 85 gadiem, bet vēl viens - vecuma grupā no 90 līdz 95 gadiem. Latvijā kopumā miruši jau 163 cilvēki, kuriem bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

Aizvadītajā diennaktī veikti 7204 Covid-19 testi, bet pozitīvo testu īpatsvars sasniedzis 8,9%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Ja šīs nedēļas sākuma dati uzrādīja zināmu Covid-19 izplatības stabilizāciju Latvijā, tad pēc negatīvā rekorda atkal vērojams kopējā saslimušo skaita pieaugums. Šīs nedēļas pirmajās četrās dienās Latvijā kopumā bija reģistrēti 1466 ar Covid-19 saslimušie salīdzinājumā ar 1649 saslimušajiem iepriekšējās nedēļas pirmajās četrās dienās. Savukārt pēc negatīvā rekorda kopējais piecās dienās reģistrēto jauno Covid-19 gadījumu skaits ir sasniedzis 2108 salīdzinājumā ar 2044 gadījumiem iepriekšējās nedēļas piecās darba dienās.

SPKC skatījumā, šodienas pozitīvo Covid-19 gadījumu skaitu nevarot vērtēt kā atsevišķu tendenci un situācija esot jāvērtē vismaz pēdējo septiņu dienu laikā. Pēdējās septiņās dienās SPKC aplēsis, ka pozitīvo testu īpatsvars ir 6,6%, bet salīdzinoši vēl pirms nedēļas tas bijis 5,8%, savukārt saslimstības pieauguma intensitāte pēdējo septiņu dienu laikā samazinājusies.

"Bet joprojām katrs otrais saslimušais nevar pateikt, kur inficējies - bijis darbā, mājās, braucis ar sabiedrisko transportu, ticies ar radiniekiem," atzīmē SPKC, "epidemiologi aicina samazināt kontaktus, bet, ja nepieciešams satikties, ieturēt divu metru distanci. Vienoties ar darba devēju par attālinātu darbu, veidot savu sociālo " burbuli", izvērtējot visus riskus."

Līdz šim Latvijā inficēšanās ar Covid-19 ir apstiprināta kopumā 12 744 personām, bet no Covid-19 uz 17.novembri bija izveseļojušies 1557 cilvēki.

Tikmēr nedaudz pozitīvākas ziņas saņemtas no slimnīcām, no kurām izrakstīts vairāk Covid-19 pacientu, nekā tajās nācies nogādāt. Piektdien slimnīcās ievietoti 43 Covid-19 pacienti, bet 52 izrakstīti no tām, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Kopumā Latvijas slimnīcās patlaban ārstējas 399 Covid-19 pacienti, no kuriem 375 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 24 ir ar smagu slimības gaitu. Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) ir atzīmējusi, ka Latvijas slimnīcu sistēmai būtu kritiski, ja Covid-19 pacientu skaits slimnīcās sāks sniegties virs 500.

Līdz šim no stacionāriem izrakstīti 977 Covid-19 pacienti.

pievienota 6. un 7.rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas