Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijā otra lielākā mirstība ES

Mirstības līmenis Latvijā ir otrs lielākais Eiropas Savienībā (ES), proti, 14,3 uz vienu tūkstoti iedzīvotāju. Lielāka mirstība vēl ir tikai Bulgārijā, liecina Eurostat apkopotie dati par 2013. gadu.

Mirstības līmenis, salīdzinot ar 2012. gadu, ES ir stabils. Vislielākais mirstības līmenis ir Bulgārijā, kam seko Latvija, Lietuva, Ungārija un Rumānija. Savukārt viszemākie rādītāji ir tādām ES valstīm kā Kipra, Īrija, Luksemburga, Malta un Spānija.

Dzimšanas rādītāji ES, salīdzinot ar 2012. gadu, pērn kritušies par 10,4 cilvēkiem uz tūkstoti - kopumā pagājušajā gadā ES reģistrēti vairāk nekā 5,1 miljons jaundzimušo. Visaugstākie dzimstības rādītāji ir Īrijā, Francijā, Anglijā, Zviedrijā un Luksemburgā. Viszemākie - Portugālē, Vācijā, Grieķijā, Itālijā un Rumānijā.

Dabisko izmaiņu rādītājs, ko veido starpība starp dzimušajiem un mirušajiem, visaugstākais ir Īrijai (+8,5), turpretī Latvijas rādītāji ierindojas starp zemākajiem ES - uz tūkstoti iedzīvotāju veidojot koeficientu -4.

Salīdzinot savā starpā Baltijas valstis, visvairāk dzimušo uz tūkstoš iedzīvotājiem ir Igaunijā (10,3), kam seko Latvija (10,2) un tad Lietuva (10,1). Savukārt vislielākā mirstība ir Latvijā (14,3), kam seko Lietuva (14), pēc tam Igaunija (11,6). Līdz ar to dabisko izmaiņu ziņā vislabākā situācija ir Igaunijā (-1,3), pēc tam Lietuvā (-3,9), atstājot pēdējā vietā Latviju (-4).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas