Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvija iemaksās 2 miljonus eiro NATO Visaptverošajā atbalsta pakotnē Ukrainai

Valdība šodien nolēma šogad iemaksāt 2 miljonus eiro NATO Visaptverošajā atbalsta pakotnē Ukrainai un apstiprināja līdzvērtīgas iemaksas divos turpmākajos gados.

NATO Visaptverošā atbalsta pakotne tika izveidota 2016.gadā, lai sniegtu centralizētu neletālu atbalstu Ukrainas bruņoto spēku noturības stiprināšanā, veicinātu aizsardzības reformu procesu un Ukrainas tuvināšanos NATO standartiem.

Reaģējot uz Krievijas plaša mēroga iebrukumu Ukrainā, NATO valstu un valdību vadītāji 2022.gada NATO samitā Madridē vienojās par nepieciešamību ievērojami paplašināt NATO sniegto neletālo atbalstu, pielāgojot to aktīvas karadarbības apstākļiem.

Ministru kabineta pieņemtais lēmums paredz, ka Latvija trīs gadu periodā veiks ikgadējas nacionālās granta iemaksas Visaptverošajā atbalsta pakotnē 2 miljonu eiro apmērā no 2023. līdz 2025.gadam.

Ņemot vērā Ukrainas bruņoto spēku akūtās vajadzības, pretojoties Krievijas agresijai, pietiekama finansējuma nodrošināšana Visaptverošajai atbalsta pakotnei ir viena no jūlijā gaidāmā NATO valstu un valdību vadītāju samita Viļņā prioritātēm.

NATO sabiedrotie līdz šim snieguši Ukrainai nepieredzētu atbalstu un ir apņēmības pilni to uzturēt tik ilgi, cik tas būs nepieciešams, norāda Ārlietu ministrijā.

Latvijas militārais atbalsts Ukrainai, iekļaujot pēdējo militārā atbalsta paketi Ukrainai, kas sastāvēja no pretgaisa aizsardzības sistēmām "Stinger", pārsniedzis 1% no valsts iekšzemes kopprodukta.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas