Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Lapsas prasībā Kristovskim un PS atsaukt godu aizskarošas ziņas spriedums būs 7.februārī

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 7.februārī plkst.15.30 plāno pasludināt spriedumu Lato Lapsas prasībā pret partiju Pilsoniskā savienība (PS) un Ģirtu Valdi Kristovski (PS) par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu paziņojumos presei saistībā ar publiskoto ASV ārsta Aivara Sluča un Kristovska saraksti, informēja tiesas pārstāvis Jānis Jaksons.

Jāatgādina, ka Lapsa 2010.gada novembra sākumā nosūtīja PS un Kristovskim pirmstiesas pretenzijas, kurās norādīja, ka 5.novembrī partija PS izplatījusi publisku paziņojumu "Ģ.V.Kristovskis nosūtījis portālam Pietiek.com prasību atsaukt nepatieso publikāciju", kurā Kristovskis esot paudis melīgas un nepatiesas ziņas, ka Lapsa esot publicējis rakstu, kas "neatbilst patiesībai", "sagroza" Kristovska teikto un "nepatiesi norāda" uz konkrētiem faktiem.

Tāpat paziņojumā Kristovskis esot paudis ziņas, ka Lapsa rakstā izplatījis "nepatiesas ziņas" un ir publicējis "melīgu rakstu". "Šīs melīgās un nepatiesās ziņas nodarījušas man nopietnu kaitējumu," Kristovskim adresētajā pirmstiesas pretenzijā norādīja Lapsa, pieprasot triju darba dienu laikā kopš šīs prasības saņemšanas atsaukt minētās ziņas tādā pašā veidā un apjomā, kādā tās tika izplatītas.

Žurnālists Kristovskim tika piedāvājis trīs darba dienu laikā pēc šīs prasības saņemšanas labprātīgi kompensēt viņam nodarīto kaitējumu, pārskaitot 11 670 latus - summu, kas līdzvērtīga PS no 2009. līdz 2010.gadam no Sluča saņemtajai ziedojumu summai, - Likteņdārza izveidotājam - Kokneses fondam. Tādu pat summu - 11 670 latus - Kokneses fondam Lapsa piedāvāja pārskaitīt partijai PS.

Pirmstiesas pretenzijā šim politiskajam spēkam Lapsa norādīja, ka ar 4.novembrī izplatīto paziņojumu presei "Pilsoniskā savienība: Kristovski cenšas diskreditēt ar "lētu montāžu"" paustas melīgas un nepatiesas ziņas, ka Lapsa esot publicējis rakstu - "lētu montāžu" - un ka ar šo rakstu, kura autors esot viņš, žurnālists cenšoties apzināti diskreditēt kādu personu - Ģirtu Valdi Kristovski.

Lapsa norādīja, ka arī šīs "melīgās un nepatiesās ziņas" viņam nodarījušas nopietnu kaitējumu, un pieprasa PS triju darba dienu laikā no šīs prasības saņemšanas atsaukt minētās ziņas tādā pašā veidā un apjomā, kādā tās tika izplatītas, kā arī pārskaitīt Kokneses fondam jau minēto summu, jo pat ziņu atsaukums nelikvidēšot kaitējumu, kas viņam ar šīm nepatiesajām ziņām jau nodarīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas