Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lai kontrolētu jaunos Covid-19 ierobežojumus, policistiem nāksies strādāt virsstundas

Lai izkontrolētu jaunos, papildus ieviestos Covid-19 ierobežojumus, Valsts policijai (VP) nāksies strādāt virsstundas, taču patlaban dienaskārtībā nav jautājums par armijas piesaisti iekšzemē, aģentūrai LETA pastāstīja VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Viņš norādīja, ka policija plāno papildus norīkojumus, lai kontrolētu patlaban spēkā esošo un jauno ierobežojumu ievērošanu. Papildus VP resursi tiks novirzīti uz pierobežas reģioniem, lai sadarbībā ar Valsts robežsardzi (VRS) pastiprināti uzraudzītu, vai Latvijā ieceļojošas personas iesniedz apliecinājuma anketu personu informācijas sistēmā covidpass.lv. Cik policisti tiks piesaistīti, Krapsis neatklāja.

Kārtības policijas priekšnieks gan nenoliedza, ka šajā laikā policijai, darbojoties virsstundās ilgstoši, būs sarežģīti strādāt un resursi būs jāpārplāno, lai kontroles pasākumi notiktu ne tikai pierobežā, bet arī valsts iekšienē.

Policistiem nāksies strādāt virsstundās, taču tās atbilstoši likumam kompensēs ar brīvajām dienām vai naudas izteiksmē, solīja Krapsis.

Valsts pierobežas reģionos robežsardzei varētu doties palīgā zemessargi, taču patlaban neesot dienaskārtībā jautājums par armijas piesaistīšanu, sniedzot palīdzību policijai iekšzemē.

Lai arī inficēto skaits valstī pieaudzis, Krapsis norādīja, ka no policijas skatupunkta sabiedrība kopumā ir ievērojusi līdz šim noteiktos ierobežojumus. Vai sabiedrība ievēros jaunos ierobežojumus, Krapsim patlaban esot grūti spriest.

Tāpat pagaidām nevarot pateikt vai jaunie ierobežojumi varētu atstāt ietekmi uz noziedzības stāvokli valstī un vardarbību ģimenē.

Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone aģentūrai LETA skaidroja, ka Valsts robežsardze plāno pastiprinātu imigrācijas kontroli uz atsevišķiem ceļiem iekšējo robežu tuvumā, tāpat, līdzīgi kā pavasarī robežsardze vērsusies pie aizsardzības ministra un Nacionālo bruņoto spēku komandiera, lai zemessargi vai karavīri sniegtu atbalstu robežsargiem imigrācijas kontroles funkcijas īstenošanā.

Arī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) intervijā Latvijas Radio 1.studijā sacīja, ka Valsts policija (VP) pašlaik strādā uz izdegšanas robežas, bet turpina darīt visu iespējamo, lai nodrošināt kontroli par Covid-19 epidemioloģisko prasību ievērošanu.

Ģirģens pauda, ka gan zemessardze, gan Nacionālie bruņotie spēki (NBS) tiks piesaistīti, lai nodrošinātu robežas kontroli. Tāpat ministrs uzsvēra, ka zemessardze un NBS netiks piesaistīti pilsētas ielās, lai izkontrolētu epidemioloģisko prasību ievērošanu, bet ar to turpinās nodarboties VP un pašvaldības policija.

pievienotas pēdējās divas rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas