Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kūlu savā mūžā dedzinājuši 36% Latvijas iedzīvotāju

36% iedzīvotāju atzīst, ka savā līdzšinējā mūžā dedzinājuši kūlu.  Savukārt katrs trešais iedzīvotājs personīgi pazīst kādu, kurš pēdējo trīs gadu laikā ir dedzinājis kūlu, liecina pētījumu centra SKDS dati par pērno maiju.

Aptaujas dati liecina, ka vairāk nekā trešā daļa (36%) iedzīvotāju atzīst, ka jebkad savā līdzšinējā mūžā pavasarī ir dedzinājuši kūlu, 63% apgalvo, ka nav, bet 2% izvairījās vai nespēja sniegt noteiktu atbildi.

Biežāk kūlas dedzināšanas pieredze ir vīriešiem (43%), iedzīvotājiem vecuma grupā no 35 līdz 54 gadiem (40%), iedzīvotājiem ar pamatizglītību (49%), iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem (45%) un lauku apvidos dzīvojošajiem (46%). Ne tik pieredzējušas kūlas dedzināšanā ir sievietes (29%) un iedzīvotāji, kuriem patlaban ir augstākā izglītība (25%) un augsti ienākumi (31%). No reģioniem salīdzinoši biežāk kūlas dedzināšanas
pieredze ir Kurzemē (47%) un Latgalē (42%), bet retāk Rīgā (23%) dzīvojošajiem.

Saskaņā ar aptaujas datiem nedaudz biežāk kūlu ir dedzinājuši iedzīvotāji, kuri ģimenē sarunājas latviešu valodā (38%), pretstatā tiem, kuru pamata valoda ir krievu (32%).

Interesanti, ka no Latvijas reģioniem visbiežāk kūlas dedzinātājus personīgi pazīst Vidzemē dzīvojošie (44%). Rīgā zinātāju skaits ir vismazākais (18%), bet citos reģionos līdzīgs (Kurzeme: 31%, Zemgale: 37%, Latgale: 37%).

Līdzīgi kā jautājums par dedzināšanas pieredzi arī šis atklāj, ka biežāk kūlas dedzinātājus personīgi pazīst vīrieši (38%), latviski runājošie (38%), iedzīvotāji ar pamata izglītību (47%) un laukos dzīvojošie (50%). Atšķirības, salīdzinot ar iepriekšējo jautājumu, atklājas vienīgi vecuma grupās: visvairāk paziņu – kūlas dedzinātāju – ir gados jaunākajiem Latvijas iedzīvotājiem (vecuma grupa 18 – 24.gadi: 41%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas