Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Kultūras akadēmijai pievienos Latvijas Kultūras koledžu

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Latvijas Kultūras koledžas (LKK) pievienošanu Latvijas Kultūras akadēmijai (LKA), portālu Diena.lv informēja Kultūras ministrijas pārstāve Annija Senakola.

Reformu par ciešāku izglītības programmu sadarbību starp izglītības iestādēm ministrija uzsāka 2009. gadā.
Lai reforma notiktu pārdomāti un nesasteigti, paredzēts slēgt trīspusēju sadarbības līgumu starp Kultūras ministriju, LKK un LKA, nosakot divu gadu pārejas periodu. Sagatavotais lēmums valdībā tika iesniegts jau augusta sākumā pēc pozitīva Augstākās izglītības padomes atzinuma saņemšanas.

Reorganizācijas rezultātā LKK turpinās īstenot tās akreditētās studiju programmas. Nav paredzēti finansiāli ietaupījumi, jo jau šobrīd finansējums LKK un LKA ir nepietiekams. Kultūras ministrija uzskata, ka reorganizācija varētu uzlabot studiju kvalitāti, zinātnisko bāzi un dos iespēju racionālāk izmantot pieejamos resursus.

Izmaiņas paredz, ka koledžas absolventiem būs iespējams pārskaitīt apgūto kursu kredītpunktus un turpināt studijas LKA 2. vai pat 3. kursā. „Tiks panākta efektīvāka studiju programmu plānošana, kopīga stratēģiskā plānošana radniecīgu dažādu līmeņu programmu izstrādē un īstenošanā, izvērtējot atbilstošāko līmeni, kurā programmas būtu īstenojamas un saskaņot programmu saturu. Tāpēc lielākais ieguvums no reorganizācijas paredzams topošajiem LKK absolventiem, ja viņi vēlēsies turpināt studijas LKA, jo nebūs atkārtoti jāapgūst atsevišķi studiju kursi,” skaidroja A.Senakola.

Valdības lēmums paredz, ka ministrijai līdz 23.septembrim ir jāizveido koledžas reorganizācijas komisija, iekļaujot tajā Kultūras ministrijas, LKK un LKA pārstāvjus, savukārt reorganizācija jāīsteno līdz 2011.gada 31.decembrim.

Trīspusējais sadarbības līgums starp Kultūras ministriju, LKK un LKA nodrošinās, ka netiek pārtrauktas studijas programmas, kurās koledža līdz reorganizācijas pabeigšanai ir uzņēmusi studentus un studenti, kuri iestājušies koledžā, pabeidz studijas esošajās programmās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas