Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Kūdras dienu ietvaros pirmo reizi apskatei tiks atvērtas kūdras ieguves vietas vairākās vietās Latvijā

Latvijas Kūdras asociācija un Latvijas Nacionālā kūdras biedrība aicina piedalīties Kūdras dienās, kas norisināsies no 5. līdz 8. septembrim. Nozares eksperti piedāvās iepazīties ar šī Latvijas derīgā izrakteņa ieguves vietām, pirmo reizi plašākai publikai piedāvājot tās apskatīt klātienē, vienlaikus stāstot un skaidrojot kūdras ieguves procesu aizkulises.

Kūdras dienu tēma ir "Kūdras nozare Latvijā: iespējas, tendences un ieguves vietu izmantošana pēc ieguves beigām". Pasākuma ietvaros norisināsies gan seminārs, gan ekskursijas pa kūdras ieguves vietām un purviem, kā arī izglītojošas aktivitātes Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

5. septembrī Bellevue Park Hotel Riga, Slokas ielā 1, no plkst. 9.00 līdz 17.00 notiks seminārs, kurā kūdras nozares eksperti un ministriju pārstāvji apspriedīs nozares politiku, iespējas un izaicinājumus klimata pārmaiņu, dabas aizsardzības un reģionālās attīstības kontekstā. Seminārā piedalīsies arī Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Vācijas un Īrijas nozares pārstāvji, lai dalītos pieredzē par kūdras rekultivāciju un tās ietekmi uz vidi. Diskusijās tiks apskatītas tēmas par Latvijas zemes izmantošanu oglekļa kredītu uzkrāšanai, gaidāmajiem regulējumiem un to iespējamo ietekmi, izplatītākajiem rekultivācijas veidiem un to praktisko pielietojumu, kā arī aplūkoti dažādu projektu pieredzes stāsti.

Semināra valoda - latviešu, ar ārvalstu dalībnieku prezentācijām angļu valodā, bez tulkojuma. Semināram aicinām pievienoties ministriju, institūciju, sabiedrisko organizāciju pārstāvjus, kūdras nozares speciālistus un citus ieinteresētos.

Savukārt 6. septembrī Kūdras dienu ietvaros pirmo reizi tiks rīkotas ekskursijas kūdras ieguves vietās: Rāķa purvā Vidzemē, Meldziru purvā Kurzemē, Kņavu purvā Latgalē un Kaigu purvā Zemgalē. Tiks stāstīts par purviem Latvijā, to dažādību, cik purvu ir aizsargājami un kāpēc, par kūdras ieguves procesu un daudzumu, kā arī par kūdras lomu dārzkopībā un mežsaimniecībā. Ekskursiju laiki: Rāķu, Meldziru un Kņavu purvos – plkst. 10.00–12.00 un 14.00–16.00, Kaigu purvā – plkst. 10.00–12.00.

Aicinām ekskursijās piedalīties semināra dalībniekus, valsts institūciju un pašvaldību darbiniekus, ģimenes, skolēnus un citus interesentus, lai uzzinātu vairāk par Latvijas purvu bagātībām un kūdras ieguves procesu.

Bet 7. un 8. septembrī notiks pārgājieni dabiskajos purvos un izglītojoša meistarklase par purviem un kūdru Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Piesakiet dalību seminārā līdz 30. augustam, rakstot [email protected]. Ekskursijām pieteikšanās līdz 2. septembrim, norādot vēlamo laiku un vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas