Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Krievijas embargo skartie uzņēmumi saņems nodokļu nomaksas termiņa pagarinājumu līdz pieciem gadiem

Uzņēmumiem, kurus skāris Krievijas embargo dažādu produktu importam no Latvijas, būs līdz pieciem gadiem pagarināts nodokļu samaksas termiņš, otrdien nolēma valdība.

Tas pienāksies tiem nodokļu maksātājiem, kuri cietuši līdz ar Krievijas noteiktajiem ierobežojumiem Latvijas lauksaimniecības produkcijas importam un kuru sankcijām pakļauto eksporta darījumu īpatsvars uz Krieviju ir lielāks par 10% no kopējā realizācijas apjoma. Šis pats atbalsta pasākums pienāksies arī tiem, kuru darbība ir saistīta ar sankcijām pakļauto preču eksportu un ražošanu (lauksaimniecība, transports, loģistika un nodokļu maksātāji, kas savu produkciju realizē citās Eiropas Savienības valstīs eksportam uz Krieviju), piemēram, kā pierādījums tam būtu attiecīgu piegāžu un pakalpojumu sniegšanas līgumu laušana.

Ņemot vērā ierobežotu skaitu nodokļu maksātāju, kuri varēs kvalificēties īpašai nodokļu maksājumu termiņa pagarinājumu piešķiršanas kārtībai, tiek precizēts vispārējais regulējums, kas paredz ierobežojumu termiņa pagarinājuma piešķiršanu līdz vienam gadam (ierobežojums ir četras reizes vienā nodokļu veidā), nosakot ierobežojumu sešas reizes vienā nodokļu veidā.

Lai palīdzētu finansiālajās grūtībās nonākušajiem komersantiem, nodokļu maksātājam būs iespējams sadalīt termiņos līdz trīs gadiem nokavētos nodokļu maksājumus piedziņas procesa ietvaros. Nokavējuma nauda šajā gadījumā tiek aprēķināta pilnā apmērā.

Valdība otrdien arī nolēma piešķirt nodokļu administrācijai tiesības pieņemt lēmumu par nokavēto nodokļu maksājumu labprātīgu izpildi, atbilstoši kuram nodokļu parāda samaksas termiņu varēs pagarināt pēc lēmuma par bezstrīda piedziņu.

Par šo jautājumu vēl jālemj Saeimai, valdība to lūgs skatīt steidzamības kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas