Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KNAB rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret juristu par uzkūdīšanu dot kukuli tiesnesim

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai 2012.gada janvārī uzsāktā kriminālprocesa materiālus pret juridiskās firmas pārstāvi saistībā ar kādas personas uzkūdīšanu dot tiesnesim kukuli un tā piesavināšanos.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka 2011.gada nogalē kādā juridiskajā firmā pēc juridiskās palīdzības bija vērsusies persona, kas bija iesaistīta civillietā saistībā ar sūdzību par nekustamā īpašuma tiesību maiņu. KNAB iegūto pierādījumu kopums dod pamatu izmeklētājam uzskatīt, ka juridiskās firmas pārstāvis, būdams civillietā iesaistīto personu pilnvarots pārstāvis, pamudinājis ieinteresēto personu ar viņa starpniecību dot kukuli pilsētas tiesas tiesnesim par labvēlīgu nolēmumu šajā lietā. Izmeklēšanā noskaidrots, ka juridisko pakalpojumu sniedzējs ir saņēmis 100 latus kā samaksu par juridiskajiem pakalpojumiem, kā arī piesavinājies nodošanai tiesnesim saņemto kukuli 800 latu apmērā.

Š.g. februārī KNAB izmeklētājs atzina juristu par aizdomās turēto par kukuļa piesavināšanos. Turpinot pirmstiesas izmeklēšanu un izvērtējot iegūtos pierādījumus, KNAB izmeklētājs jurista iespējamos noziedzīgos nodarījumus kvalificēja arī kā personas uzkūdīšanu nodot kukuli valsts amatpersonai.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības juridiskās firmas pārstāvi par uzkūdīšanu nodot kukuli valsts amatpersonai (Krimināllikuma 323.panta pirmā daļa un 20.panta trešā daļa) un par kukuļa piesavināšanos, ko viņš bija saņēmis nodošanai valsts amatpersonai (KL 321.panta pirmā daļa).

Aizdomās turētajai personai piemēroti vairāki drošības līdzekļi – policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas