Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

KNAB prasa sākt kriminālvajāšanu pret uzņēmēju par VID inspektora kukuļošanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosina sākt kriminālvajāšanu pret kāda uzņēmuma pārstāvi, kurš devis 2500 latu lielu kukuli Valsts ieņēmumu dienesta (VID) inspektoram.

KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības aizdomās turēto komercsabiedrības valdes locekli par kukuļdošanu un rosina piemērot arī piespiedu ietekmēšanas līdzekli juridiskajai personai, portālu Diena.lv informēja KNAB.

Juridiskajai personai var piemērot piespiedu ietekmēšanas līdzekli, ja noziedzīgu nodarījumu juridiskās personas interesēs ir izdarījusi fiziskā persona. Kā piespiedu ietekmēšanas līdzekļi iespējama likvidācija, tiesību ierobežošana, mantas konfiskācija un naudas piedziņa. Juridiskajai personai var piemērot vienu vai vairākus piespiedu ietekmēšanas līdzekļus. Piemērojot likvidāciju, citi piespiedu ietekmēšanas līdzekļi netiek noteikti.

Kriminālprocess sākts 2013.gada aprīlī un tagad kriminālprocesa materiāli saistībā ar kādas komercsabiedrības valdes locekļa iespējamu kukuļdošanu valsts amatpersonai nosūtīti Ģenerālprokuratūrai.

KNAB informē, ka izmeklēšanā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka komercsabiedrības valdes loceklis uzņēmuma interesēs vairākkārt piedāvāja un nodeva kukuli 2500 latu apmērā VID nodokļu kontroles daļas inspektoram par pārbaudes neturpināšanu uzņēmumā.

Uzņēmuma vārdu birojs neatklāj un atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas