Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KNAB izvērtēs SC un Gods kalpot Rīgai tēriņus par politisko reklāmu

Lai arī līdz oficiālajam priekšvēlēšanu aģitācijas periodam palicis apmēram mēnesis, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jebkurā gadījumā izvērtēs, vai partiju "Saskaņas centrs" (SC) un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) līdz šim izlietotie politiskās reklāmas tēriņi atbilst likuma prasībām.

Tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, vairākos radio un televīzijas kanālos kā pirmās sākušas skanēt SC un GKR politiskās reklāmas. Tajās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un viņa vietnieks Andris Ameriks (GKR) stāsta par Rīgas domes labajiem darbiem, kas paveikti pēdējo 3,5 gadu laikā kopš iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām, pēc kurām abas partijas izveidoja Rīgas domes koalīciju.

KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs aģentūrai LETA skaidroja, ka laikā starp likumā noteiktajiem priekšvēlēšanu aģitācijas periodiem partijas var veikt aģitāciju, tostarp izvietot politisko reklāmu, ievērojot likumā noteiktās prasības. Visi partiju ieņēmumi un izdevumi tiek vērtēti, pārbaudot to iesniegtos gada pārskatus.

Savukārt priekšvēlēšanu aģitācijas periodā - no 2.februāra līdz vēlēšanu dienai - partijām ir noteikti papildu ierobežojumi un tām ir saistoši likumā noteiktie priekšvēlēšanu izdevumu apmēra ierobežojumi.

Ņemot vērā minēto, līdz 1.februārim partiju izvietotā reklāma un ar to saistītie izdevumi nav attiecināmi uz likumā noteikto priekšvēlēšanu periodu, proti, tie nav jānorāda vēlēšanu deklarācijās, bet gan gada pārskatos. Savukārt no 2.februāra par priekšvēlēšanu aģitāciju tiks uzskatīta partijas vai deputāta kandidāta reklamēšana plašsaziņas līdzekļos.

Saskaņā ar likumu 30 dienu laikā pēc vēlēšanām partijām ir pienākums iesniegt KNAB vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas, kurās norādāmi visi ieņēmumi un izdevumi, kas radušies priekšvēlēšanu periodā.

Līdz 2006.gadam, kad notika 9.Saeimas vēlēšanas, priekšvēlēšanu aģitācijas periods bija ilgāks - 270 dienas līdz vēlēšanām.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka kopš pagājušā gada maija "Saskaņas centrs" izdod bezmaksas "informatīvu bukletu" latviešu un krievu valodā "Tava Rīga", kas ik mēnesi tiek piegādāts rīdzinieku pastkastītēs. Izdevums tiek finansēts par SC līdzekļiem, un tajā tiek slavēti domes labie darbi, kā arī veltīta kritika domes opozīcijai. Bukleta "Tava Rīga" drukāšana "Saskaņas centram" mēnesī izmaksājot 23 000 latu, bet piegāde - 6000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas