Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

KNAB aicina informēt par koruptīviem pārkāpumiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aicina iedzīvotājus ziņot par koruptīviem pārkāpumiem un ir izveidojis iesnieguma veidlapu, lai atvieglotu informācijas iesniegšanu, portālu Diena.lv informēja KNAB.

Iesnieguma veidlapa, kas lejuplādējama KNAB mājas lapā, dod iespēju iedzīvotājiem norādīt to informāciju, kas nepieciešama KNAB, lai pēc iespējas ātrāk identificētu un atklātu notikušu vai gatavotu koruptīvu noziedzīgu nodarījumu.

KNAB informēja, ka trīs gadu laikā palielinājusies sabiedrības izpratne par biroja kompetenci un audzis arī to iesniegumu īpatsvars, kuru izvērtēšana atbilst KNAB kompetencei – no 46% sasniedzot gandrīz 60%.

No visiem pērn KNAB reģistrētajiem privātpersonu iesniegumiem 58% atbilda KNAB kompetencei un tika nodoti atbildīgo amatpersonu izvērtēšanai un faktu pārbaudēm, savukārt 42% saturēja informāciju, kuras pārbaude neatbilda KNAB kompetencei.

Vienlaikus samazinājies arī anonīmo iesniegumu īpatsvars, kas liecina par sabiedrības gatavību atklāti ziņot par iespējamiem likumpārkāpumiem valsts amatpersonu darbībā. Visvairāk iesniegumu saņemts par iespējamiem koruptīviem nodarījumiem pašvaldību iestādēs un kapitālsabiedrībās - 2010.gadā – 23%. Palielinājies iesniegumu skaits arī par dažādām valsts iestādēm vai valsts kapitālsabiedrībām. Aptuveni 5% no pērn saņemtajiem iesniegumiem saturēja sūdzības par iespējamām prettiesiskām darbībām saistībā ar publisko iepirkumu procedūrām.

Šogad KNAB lietvedībā ir saņemti 460 fizisku personu un 81 juridisku personu iesniegums, svaukārt pērn otrajā pusgadā attiecīgi – 450 un 87.

KNAB atgādināja, ka ziņotājam tiek nodrošināta anonimitāte, jo saskaņā ar KNAB iekšējiem normatīvajiem aktiem informācijas sniedzēja personīgie dati tiek uzskatīti par konfidenciālu informāciju un netiek izpausti trešajām personām, tai skaitā tām personām, par kurām tiek sniegta informācija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas