Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kiberuzbrukums LVRTC ildzis vairāk nekā 12 stundas

Vakar pret VAS "Latvijas Valsts radio televīzijas centra" (LVRTC) pakalpojumu infrastruktūru vērstais kiberuzbrukums ilga vairāk nekā 12 stundas, aģentūru LETA informēja LVRTC Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Vineta Sprugaine.

Šobrīd kiberuzbrukums ir pilnībā atvairīts un visiem klientiem jau šorīt tika atjaunota piekļuve "e-Identitātes" un "eParaksta" pakalpojumiem.

Šobrīd LVRTC ir nodevis visu ar uzbrukumu saistīto informāciju informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijai "Cert.lv", kā arī uzsācis padziļinātu uzbrukuma analīzi, kas ļaus izdarīt plašākus secinājumus par uzbrukuma īstenotājiem, to mērķiem un nepieciešamajām aktivitātēm.

Sprugaine norāda, ka kiberuzbrukumi ir kļuvuši par Latvijas digitālās telpas ikdienu. Tas, ka ir izdevies atvairīt šo uzbrukumu, nenozīmē, ka šādi uzbrukumi nav gaidāmi jau šodien vai turpmākajās dienās.

LVRTC valdes priekšsēdētājs Ģirts Ozols norāda, ka LVRTC nodrošina kiberaizsardzības pakalpojumus arī virknei valsts resursu, tāpēc ir būtiski apzināties, ka kiberaizsardzība nav tikai tehnoloģisks risinājums, bet gan kompetences, pieredzes un atbildīgas rīcības sintēze visdažādākajos līmeņos, tostarp, katra darbinieka rīcība, modrība un kritiskā domāšana.

LETA jau ziņoja, ka, trešdien, 6.jūlijā pret LVRTC tehnoloģiskajiem resursiem tika vērsts apjomīgs un tehnoloģiski sarežģīts kiberuzbrukums. Laikā, kad tas tika atvairīts, daļai no lietotājiem bija nepieejama LVRTC rīku nodrošinātā elektroniskās identitātes funkcionalitāte, jo, lai mazinātu un lokalizētu uzbrukuma apjomu un potenciālo ietekmi, LVRTC ierobežoja piekļuvi atsevišķiem pakalpojumiem.

Kiberuzbrukumi "eParaksta" un citām tehnoloģiskajām platformām šogad ir notikuši jau vairākkārt un līdz šim tikuši veiksmīgi atvairīti.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī. LVRTC pārvalda valstij piederošās mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" daļas.

LVRTC pamatkapitāls ir 78,455 miljoni eiro, un uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 22,065 miljoni eiro, bet peļņa - 4,627 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas