Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ķemeru sanatorijas privatizētājam tiesa liek veikt Ls 173 880 maksājumu budžetā

Rīgas apgabaltiesa šodien apmierināja Privatizācijas aģentūras (PA) prasību un uzdeva sanatorijas _Ķemeri _īpašniekam Ominasis Latvia veikt 173 880 latu maksājumu sociālās apdrošināšanas nodarbinātības budžetā, informēja tiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons.

Viņš papildināja, ka minētā summa no Ominasis Latvia budžetā piedzīta Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras labā. Tāpat Ominasis Latvia būs jāmaksā 1500 latu valsts nodeva.

Šodien apgabaltiesa pasludināja saīsināto lēmumu, bet ar tā motīviem būs iespējams iepazīties un spriedumu pārsūdzēt varēs 20 dienu laikā no 15.jūlija, kad tiesā būs pieejams motivēts sprieduma teksts, informēja Tomsons.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja PA Ārējo sakaru daļas pārstāve Anete Frīdenšteina-Brīdiņa, PA bija aprēķinājusi, ka investoram par jaunu darba vietu neradīšanu nodarbinātības fondā jāveic iemaksas par 115 strādājošiem 173 880 latu apmērā.

Saskaņā ar sanatorijas Ķemeri privatizācijas noteikumiem un noslēgtajiem līgumiem SIA Ominasis Latvia bija jāizpilda darbaspēka izmantošanas nosacījums - desmit gadus jāsaglabā astoņas darba vietas un desmit gadu laikā jāizveido 120 jaunas darba vietas ar pilnu darba dienu visu darba nedēļu.

Darbaspēka izmantošanas nosacījuma izpildes termiņš beidzās 2009.gada 19.februārī.

Šo nosacījumu investors izpildījis daļēji, lūdzot atlikt līdz 2010.gada 1.aprīlim lēmuma pieņemšanu par 120 jaunu darba vietu izveidošanu.

Ominasis Latvia
līdz noteiktajam termiņam no 120 jaunizveidojamām darba vietām ir izveidojis piecas darba vietas.

Sanatorijas Ķemeri privatizācijas noteikumi paredz, ka jaunu darba vietu neradīšana tiek pielīdzināta darbinieku atlaišanai, par ko pircējam jāveic maksājumi nodarbinātības fondā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas