Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ķemeru sanatorijas privatizācijas procesā neesot izpildīti vairāki nosacījumi

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbs par Ķemeru sanatoriju norit, pētot šo jautājumu divos virzienos - privatizācijas procesa prettiesiskums un apšaubīšana un aktīva maksātnespējas procesa izvērtēšana, aģentūrai LETA sacīja komisijas vadītājs Dāvis Stalts.

Abi šie jautājumi, pēc komisijas domām, apdraud kurortoloģijas funkcijas turpināšanu Ķemeros, pēc komisijas sēdes akcentēja Stalts.

Viņa vērtējumā komisijas darbs nav "īpaši politisks", proti, nav jūtams, ka ir kādas ieinteresētās puses, kas vēlētos šo procesu bremzēt. Kā turpmākos soļus komisijas darbā deputāts minēja maksimālā informācijas apjoma iegūšanu, lai varētu veikt nepieciešamo izpēti un juridisko analīzi.

Privatizācijas aģentūras pārstāve Dace Bolšteina šodien komisijas sēdē norādīja, ka Ķemeru sanatorijas privatizācija nav pabeigta, jo nav izpildīti visi nosacījumi.

Prezentācijā komisijai viņa skaidroja, ka Ķemeru sanatorijai desmit gadus pēc nodošanas ekspluatācijā jāsaglabā darbības profils, proti, kūrorta ārstnieciski-profilaktiskā darbība, rehabilitācija, medicīniskie un atpūtas pakalpojumi. Tomēr patlaban nav noteikts termiņš sanatorijas nodošanai ekspluatācijā.

Vienlaikus Bolšteina norādīja, ka nav izpildīts nosacījums par darbaspēka izmantošanu. Proti, bija paredzēts, ka desmit gadu laikā jāsaglabā astoņas darba vietas un jāizveido vēl 120 jaunas darba vietas.

Tāpat arī investīcijas esot veiktas ar termiņa nokavējumu. Īpašuma apdrošināšana bija veikta līdz 2012.gada septembrim, un patlaban Privatizācijas aģentūrai nav informācijas par apdrošināšanu.

Atbilstoši parlamentārās izmeklēšanas komisijas pieprasījumam Privatizācijas aģentūra sagatavos dokumentu kopijas, lai komisijas locekļi varētu vērtēt Ķemeru sanatorijas privatizācijas procesa juridiskos un vēsturiskos aspektus. Sanatorijas privatizācijas process aizsākās 1998.gadā, kad tika noslēgts pirkuma līgums ar "Ominasis Italia-S.R.L.". Procesa gaitā ar privatizāciju saistītus lēmumus ir pieņēmušas vairākas Privatizācijas aģentūras iepriekšējās valdes, kā arī procesu uzraudzīja Saeimā pārstāvēto politisko pārstāvju veidota Privatizācijas aģentūras padome.

Kā ziņots, Saeima 18.aprīlī nolēma izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju par Ķemeru sanatorijas pārvaldīšanas juridisko un faktisko situāciju. Paredzēts izvērtēt Ķemeru sanatorijas privatizācijas tiesiskumu, privatizācijas līguma izpildi, kā arī izvērtēt situāciju ar SIA "Ominasis Latvia" maksātnespēju.

Ķemeru sanatorijas kompleksu iecerēts pārdot izsolē, nosakot sākumcenu 3,7 miljonu latu apmērā. "Ominasis Latvia" piederošo izsolāmo mantu veido vairākas daļas, bet tās plānots pārdot kā vienu izsoles priekšmetu. Izsole tiek rīkota piedzinēju "Arhiidea", SIA "BT projekts", SIA "IAT Cityco", Privatizācijas aģentūras un SIA "Savant" interesēs.

Ķemeru sanatorijas privatizācijas process ilga vairāk nekā desmit gadus. Sanatorijas privatizācijas noteikumi pieņemti 1995.gadā, un tie paredzēja, ka desmit gadus no "Ķemeru" ēkas nodošanas ekspluatācijā jāsaglabā objekta darbības profils - kūrorta ārstnieciski profilaktiskā darbība, rehabilitācija, medicīniskie un atpūtas pakalpojumi.

2010.gada septembrī Jūrmalas pilsētas dome noslēdza sadarbības līgumu ar "Ominasis Latvija", bet vēlāk no tā vienpusēji atkāpās, jo uzņēmums nepildīja neskaitāmos solījumus pabeigt sanatorijas rekonstrukciju.

1.martā Jūrmalas pilsētas tiesa "Ominasis Latvia" pasludināja par maksātnespējīgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas