Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ķemeros pāragro palu ūdeņi uzplūduši ap 20 mājām

Ķemeros pāragro palu ūdeņi uzplūduši ap 20 mājām, informēja Ķemeru iedzīvotāju biedrības pārstāvis Mārtiņš Stulpiņš.

Ap mājām ūdens nav daudz, ar zābakiem var izbrist. Lielāka vai mazāka applūšana Ķemeros notiek katru gadu. Stulpiņš apgalvo, ka Nacionālā parka administrācija neatļaujot tīrīt Vēršupītes gultni, kas varētu uzlabot situāciju. Vēršupīte neesot tīrīta aptuveni 20 gadus, jo "parkam svarīgāki ir kukainīši", pauda ķemernieks.

Savukārt sociālajā tīklā "Facebook" vairāki Ķemeru grupas dalībnieki Stulpiņa ierakstu komentējuši, uzsverot, ka "tā notiek katru gadu", vienīgi neparasti, ka plūdi sākušies jau janvārī, ne pavasarī.

Situāciju Ķemeros var uzlabot meliorācijas sistēmas sakārtošana, jo te vienmēr bijis augsts gruntsūdens līmenis, un Vēršupīte nav pie vainas, domā ķemerniece Agnese Balandiņa. Meliorācijas sistēmas uzlabošana jau esot sākta. Tāpēc vairākās vietās, kur ūdens bijis citus gadus, pašlaik vairs neesot uzplūdis. Tomēr šāds ūdens daudzums ap dzīvojamām mājām kā tagad pēdējoreiz novērots pirms gadiem desmit, pauda Balandiņa.

Ķemeri ir Jūrmalas pilsētas attālākā daļa tās rietumu galā, atrodas apmēram piecus kilometrus no pludmales, Ķemeru Nacionālā parka teritorijā. Dibināta kā dziednieciskais kūrorts purvainā vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas