Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Kases aparātus ar elektronisko kontrollenti VID drīkstēs reģistrēt līdz nākamā gada jūnija beigām

Līdz 2015.gada 30.jūnijam Valsts ieņēmumu dienestā (VID) drīkstēs reģistrēt kases aparātus ar elektronisko kontrollenti un kases sistēmas, kas atbilst patlaban spēkā esošajām tehniskajām prasībām.

Patlaban noteiktais termiņš ir šā gada nogale, tāpēc valdība nolēma pagarināt pašreizējām prasībām atbilstošo kases aparātu ar elektronisko kontrollenti un kases sistēmu reģistrēšanas beigu termiņu. Termiņš pagarināts par pusgadu, jo no 2015.gada jūlija tiks ieviestas jaunas, stingrākas tehniskās prasības hibrīda kases aparātiem un kases sistēmām.

VID iepriekš informēja, ka stingrākas tehniskās prasības kases aparātiem nepieciešamas, jo VID konstatē krāpniecības gadījumus, kuru mērķis ir neuzrādīt uzņēmuma gūtos ienākumus pilnā apmērā. Tas tiek panākts, neatļauti iejaucoties un manipulējot ar elektronisko kases aparātu sistēmu datiem. Tādējādi ievērojami tiek samazināta valsts budžetā maksājamā uzņēmuma ienākuma nodokļa un pievienotās vērtība nodokļa summa.

Šā gada desmit mēnešos 82% no tematiskajās pārbaudēs, kas veiktas tirdzniecības un pakalpojumu sniedzēju uzņēmumos, konstatētajiem pārkāpumiem ir saistīti ar pārkāpumiem kases aparātu izmantošanā. Savukārt no tiem 52% gadījumu pārkāpumi bija saistīti ar kases aparātu ekspluatācijas noteikumu neievērošanu, kas liecina par iejaukšanos kases aparātos vai kases sistēmās.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas