Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš piedāvā no maija ieviest mērķētu pabalstu atsevišķām iedzīvotāju grupām

Pret Vladimira Putina Krieviju un viņa režīmu ieviesto sankciju dēļ radušās inflācijas kompensēšanai no maija vajadzētu ieviest mērķētus pabalstus tām iedzīvotāju grupām, kurām tas būs nepieciešams, secināms no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) paustā šodien uzrunā ceturtdien Saeimas sēdē.

Premjers skaidroja, ka ar mērķētiem pabalstiem varētu daļēji kompensēt dzīves sadārdzināšanos, piemēram, pensionāriem, kuriem ir fiksēti ienākumi, daudzbērnu ģimenēm, kuras ir mazturīgākas jeb ar mazākiem ienākumiem uz vienu cilvēku, nekā tam, kas strādā vai dzīvo viens pats.

Mērķētos pabalstus varētu ieviest no maija, kad būs beidzies jau iepriekš līdz aprīlim valdības un Saeimas piešķirtais atbalsts iedzīvotājiem 450 miljoniem eiro apmērā energocenu pieauguma kompensēšanai, pauda Kariņš.

Premjers atzina, ka pret Krieviju noteiktās sankcijas arī mums izmaksās naudu. "Bet ukraiņiem šis karš maksā asinis, cilvēku dzīvības un valsts infrastruktūru - ēkas, slimnīcas - viss, kas tiek šobrīd sabumbots," sacīja valdības vadītājs.

Kariņš atzīmēja, ka iepriekš piešķirtais atbalsts energocenu kompensēšanai ir vairāk nekā 1% no iekšzemes kopprodukta, kas pēc Latvijas Bankas prezidents paustā ir viens no dāsnākajiem atbalstiem Eiropā.

Premjers pieļauj, ka ar līdzšinējo mehānismu daļā gadījumu kompensēts varētu būt par daudz un, iespējams, kaut kur arī nepietiekami, tāpēc turpmāk labāks risinājums ir mērķētie pabalsti.

Kā ziņots, valdības vadītāja runa šodien Saeimā ilga ap 50 minūtes, skarot arī vairākus, tajā skaitā Latvijas iekšpolitiku skarošus jautājumus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas