Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Kalnmeiers: Nav pamata runāt par KNAB vadības nomaiņu

Patlaban nav pamata runāt par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadības nomaiņu, taču biroja darbā nepieciešami uzlabojumi, otrdien valdības sēdē sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Turpmāk risināt jautājumu par KNAB vadības nomaiņu nav nepieciešams," uzsvēra Kalnmeiers. Viņš sacīja, ka nav pamata veidot komisiju, kas vērtētu KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbilstību amatam. Satversmes aizsardzības biroja direktora Jāņa Maizīša vadītā komisija Streļčenoka darbu jau novērtējusi C līmenī, tātad darbu viņš var turpināt, bet vajadzīgi uzlabojumi.

Jau vēstīts, ka ģenerālprokurora vadītā darba grupa secinājusi, ka KNAB priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam trūkst izpratnes par to, kādā veidā notiek darbs korupcijas apkarošanas blokā, kur tiek veiktas operatīvās un kriminālprocesuālās darbības. Ar Kalnmeiera darba grupas secinājumiem otrdien iepazinās Ministru kabinets. Diskusijas šis jautājums valdības sēdē neraisīja.

Izvērtējot birojā pēdējā laikā valdošās nesaskaņas starp KNAB priekšnieku un viņa vietniecēm Jutu Strīķi un Ilzi Jurču, darba grupa secinājusi, ka nesaskaņu cēlonis lielā mērā ir saistīts ar izveidoto darba praksi, KNAB priekšniekam Streļčenokam piemērojot vienādu atskaišu sistēmu divām dažādām KNAB darbības jomām - korupcijas novēršanas un korupcijas apkarošanas blokiem, vēstīja LETA.

"Ir saskatāma KNAB priekšnieka neizpratne par to, kādā veidā notiek darbs korupcijas apkarošanas blokā, kur tiek veikti operatīvās darbības pasākumi un kriminālprocesuālās darbības," teikts darba grupas ziņojumā. Tas būtiski atšķiras no darba procesa korupcijas novēršanas jomā. Līdz ar to piemērot abām jomām vienādu atskaitīšanās kārtību nav iespējams. Vienlaikus darba grupa arī secinājusi, ka nevis normatīvā regulējuma trūkums vai nepilnības traucē KNAB darbību, bet gan neprasmīga spēkā esošo normatīvo aktu piemērošana un nepilnības iekšējā komunikācijā.

Savukārt KNAB priekšnieks Streļčenoks uzskata, ka, realizējot iekšējo kontroli, viņa iestādē noteiktā atskaitīšanās kārtība ir samērīga un atbilstoša normatīvo aktu prasībām.

Jau ziņots, ka ar Ministru prezidenta valda Dombrovska (Vienotība) rīkojumu šā gada augusta beigās tika izveidota darba grupa ģenerālprokurora Kalnmeiera vadībā, kuras uzdevums bija izvērtēt normatīvajos aktos ietverto KNAB darbību regulējošo tiesību normu efektivitāti un sagatavot priekšlikumus biroja darbības efektivitātes uzlabošanai. Darba grupa izveidota saistībā ar radušos konfliktu starp KNAB priekšnieku un viņa padotajiem. 

Iepriekš medijos jau izskanējis, ka otra - Satversmes aizsardzības biroja direktora Jāņa Maizīša vadītā - komisija KNAB vadītāja Jaroslava Streļčenoka darbu vērtē C līmenī -  pēc valdības noteikumiem šāds vērtējums piecu ballu sistēmā nozīmē atzīmi "trīs".  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas