Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Poikāns ar atbalstītājiem neatdot pārējiem partijas pārstāvjiem paroles, lai piekļūtu oficiālajām e-pastu adresēm

Kaimiņa partiju pametušie sašutuši par meliem un neskaidru finansējumu

Pēc Ilmāra Poikāna un viņa atbalstītāju izsaukuma policija likusi apmēram 20 politiskā spēka biedriem atstāt telpas, ko partija KPV LV izmantojusi biroja vajadzībām, aģentūrai LETA pavēstīja Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.

Kaimiņš gan atzīst, ka attiecīgo telpu īrnieks ir pats Poikāns, taču norāda, ka partijas dokumentos šī adrese reģistrēta kā politiskā spēka birojs. Viņš arī apgalvo, ka Poikāns ar atbalstītājiem neatdot pārējiem partijas pārstāvjiem paroles, lai piekļūtu oficiālajām e-pastu adresēm, un pauž neizpratni par to.

Kā ziņots, vien pāris mēnešus pēc partijas KPV LV izveides sašķēlusies tās vadība un četri no deviņiem tās valdes locekļiem nolēmuši partiju pamest, jo esot vīlušies partijas ideālos un tās līderī Kaimiņā, 25.oktobrī ziņoja Latvijas Televīzija.

Partijas valdi grasoties pamest Poikāns, Marita Eisaka, Uldis Neilands un Armands Kincs, kuri esot nolēmuši dibināt jaunu biedrību.

Kā iemeslus Poikāns minēja partijas līdera Artusa Kaimiņa melošanu, kā arī situāciju ar neskaidro finansējumu. Poikāns norādīja, ka politisko spēku pamet, jo ir guvis pietiekami daudz pierādījumu, ka "man nav pa ceļam" ar Kaimiņu.

Poikāns norādīja, ka šis "nav nesaskaņu, bet gan ir principa jautājums". Biedriem netika sniegta pilnvērtīga informācija, kā arī tika mēģināts "vilkt iekšā cilvēkus" ar neskaidru reputāciju, viņš apgalvoja. "Man ir svarīgi saglabāt savu vārdu un es netaisos iesaistīties apšaubāmās lietās," akcentēja līdzšinējais partijas biedrs.

Pašreizējie politiskā spēka opozicionāri norādīja, ka viens no identificētajiem riskiem esot partijā nepārstāvētā advokāta Alda Gobzema ietekme, kuru Kaimiņš esot mēģinājis virzīt kā galveno iespējamo kandidātu uz Rīgas mēra amatu pašvaldību vēlēšanās.

No partijas aizgājusī Marita Eisaka norādīja, ka bijušas situācijas, kad valdei bija jāaicina Kaimiņš piedalīties politiskā spēka valdes sēdēs. Tā neesot normāla situācija, ka partijas līderis ir jāmudina vadīt politisko spēku, un tas parādījis, ka Kaimiņam neesot vīzijas to darīt, pauda Eisaka.

Lai risinātu konstatētās problēmas, esot mēģināts sasaukt partijas biedru ārkārtas kopsapulci, bet šis mēģinājums tika nobloķēts, pauda no partijas aizgājušais Ilmārs Poikāns. Viņš norādīja, ka iestājās partijā ar konkrētiem nosacījumiem, kurus Kaimiņš esot lauzis. Eisaka pauda, ka Kaimiņš bija apņēmies politiskajā spēkā strādāt kā komandā, bet nav pildījis nosacījumus.

No partijas aizgājušajiem arī esot nācies saskarties ar dažādiem Kaimiņa izplatītiem apmelojumiem.

Poikāna atbalstītāji arī informēja, ka viņu rīcībā ir audioieraksts, kurā kādā sanāksmē Kaimiņš esot nosaucis 80% iedzīvotāju par dzīvniekiem. Tomēr viņi to pašlaik vēl nepublicēšot, jo vēloties sagaidīt, kad Kaimiņš noliegs šo informāciju.

No Kaimiņa partijas aizgājušie biedri arī atstāstīja dažus sadzīvisku problēmu piemērus. Kad bankā tika vērts vaļā partijas konts, bankas darbiniece sarunu, kurā piedalījās Kaimiņš, esot izturējusi vien četras minūtes, skaidroja no partijas aizgājušais Armands Kincs.

Eisaka savukārt pauda, ka Kaimiņš reiz iebildis pret dokumentā daudzskaitlī formulētu vārdu "deputāti", akcentējot, ka no politiskā spēka Saeimā ir viens.

Konflikts partijas vadībā esot briedis jau kādu laiku, un pirms nedēļas partijas valdes sēdē esot bijis plānots lemt par paša Kaimiņa izslēgšanu no partijas viņa vadības stila dēļ.

papildināta visa ziņa; mainīts virsraksts

Top komentāri

Jurģis
J
Sen tak bija skaidrs, ka Kaimiņš smuki runā, bet tur arī tas viss apstājas. Turklāt tagad sāk izskatīties, ka pats kļūst par to, ko pirms tam tik kaislīgi un publiski "apkaroja". Un tie, kas te ar putām uz lūpām saka, ka tik un tā balsos par viņu, droši vien nemaz nav sasnieguši balsošanas vecumu.
lemt par paša Kaimiņa izslēgšanu no
l
lemt par paša Kaimiņa izslēgšanu no partijas - pirmais darbs ko vērts izdarīt.
Smieklīgs
S
Ākstu salidojums! Ilgi gan noturējās kopā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas