Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Junkers: Latvijas prezidentūra ES Padomē būs ļoti veiksmīga

Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žans Klods Junkers pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (Vienotība) kopīgajā preses konferencē Briselē pauda pārliecību, ka Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē būs ļoti veiksmīga.

"Latvijas prezidentūrai ES Padomē esam izvirzījuši trīs galvenās prioritātes," preses konferencē informēja Straujuma. "Konkurētspējīga Eiropa, kurā mēs vēlamies īstenot Junkera kunga plānu ekonomikas atveseļošanai. Otrā prioritāte ir digitāla Eiropa, bet trešā - iesaistīta Eiropa," akcentēja premjerministre, paužot gandarījumu par notikušajām diskusijām ar EK.

"Tikšanās laikā informējām arī par to, ko mēs sagaidām. Piemēram, martā notiekošajā Eiropadomē būtu jāizskata jautājumi par Eiropas enerģētikas savienību. Tāpat mēs runājām par to, kas būtu jāpārrunā jūnijā gaidāmajā Eiropadomē. Mēs sagaidām, ka tajā notiks diskusijas par digitālajiem jautājumiem. EK norādīja, ka līdz tam laikam nepieciešamie materiāli varētu būt jau sagatavoti," stāstīja Straujuma.

"Esmu ļoti priecīga un apmierināta, ka EK strādās līdzīgā virzienā, saskaņā ar Latvijas prioritātēm prezidentūrā. Tās bija ļoti noderīgas diskusijas," atzina Straujuma, skaidrojot, ka rīt Latvijā ieradīsies Eiropas Parlamenta (EP) pārstāvji un tikšanos laikā diskusijas plānots turpināt.

Savukārt Junkers, vēršot klātesošo uzmanību, ka šī būs Latvijas pirmā prezidentūra ES Padomē, pauda pārliecību, ka tā būs ļoti veiksmīga.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas