Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

JKP rosina tomēr nepaaugstināt algas ne premjeram, ne ministriem

Viļoties nākamā gada valsts budžeta izskatīšanas procesā, Jaunā konservatīvā partija (JKP) apspriedei koalīcijā rosina nākamajā gadā tomēr nepaaugstināt algas ne Ministru prezidentam, ne arī ministriem.

JKP valdes loceklis Krišjānis Feldmans aģentūrai LETA sacīja, ka, analizējot budžeta izskatīšanas procesu, ir vilšanās sajūta, jo finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), premjers Krišjānis Kariņš (JV) un Finanšu ministrija budžeta projektu ir pametuši likteņa varā, ne reizi neatbildot uz jautājumiem un kritiku par "savu garadarbu".

JKP frakcijas priekšsēdētājs Juris Jurašs minēto situāciju dosies apspriest ar pārējām koalīcijas frakcijām, rosinot budžetā neatbalstīt priekšlikumus, kas saistīti ar premjera un ministru algu celšanu. Iespējams, diskusijas varētu būt arī par ministriju parlamentārajiem sekretāriem, jo arī, piemēram, FM parlamentārais sekretārs Atis Zakatistovs ne reizi nav aizstāvējis budžetu debatēs.

JKP attiecīgi piekritīs arī Valsts prezidenta Egila Levita lūgumam nākamgad necelt prezidenta algu.

"Te ir runa par empātiju. Es esmu praktiski vienīgais, kas debatē ar opozīciju. Ja pats budžeta likums ir vērtējams ar trim ballēm no piecām, tad tā aizstāvēšana ir nesekmīga," teica Feldmans.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas