Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Jaunas vēstniecības - AAE un Indijā

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) šā gada 16. janvārī atvērusi vēstniecību Indijā, un jau tuvākajos mēnešos darbu sāks vēstniecība Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE). Vēstniecību galvenie uzdevumi būs saistīti ar ekonomisko un kultūras sadarbību, kā arī tiks sniegti konsulārie pakalpojumi. Eksperti pārstāvniecību nepieciešamību Latvijas politiskajām un ekonomiskajām interesēm šajās valstīs vērtē dažādi.

ĀM pārstāvis Kārlis Eihenbaums Dienai stāsta, ka AAE strādās viens pilnvarotais lietvedis Dānijas vēstniecības telpās, savukārt Indijā Latvijai ir kopējā vēstniecība ar Igauniju, kurā strādā konsuls un pilnvarotais lietvedis. ĀM pagaidām neatklāj, cik vēstniecību darbs izmaksās Latvijas nodokļu maksātājiem, jo šī informācija vēl neesot atslepenota, lai gan tas tiek solīts tuvākajā laikā.

"Vēstniecība Indijā Latvijai ir viennozīmīgi vajadzīga, jo mums ir nepieciešams sevi stratēģiski pozicionēt šajā reģionā, tas atbilst mūsu ārpolitiskajam uzstādījumam - attīstīt sadarbību Centrālāzijā," Dienai uzsvēra Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds. "Indija ir viena no lielākajām demokrātijām pasaulē, drīz tā būs lielākā valsts iedzīvotāju skaita ziņā un pēc desmit gadiem varētu būt pasaules trešā lielākā ekonomika. Līdz ar to sadarbība ar Indiju ir nozīmīga gan politiski, Latvijai iezīmējot sevi reģionā, gan ekonomiski. Vienīgais "bet" varētu būt tas, ka Indijai nav vēstniecības Latvijā, mums tuvākā atrodas Stokholmā," norādīja Sprūds. Vienlaikus ārpolitikas eksperts atzīst, ka vēstniecības atvēršana AAE rada vairāk jautājumu.

Visu Rūtas Kesneres rakstu lasiet ceturtdienas, 30.janvāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas