Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Izsolīta bijušās VEF bankas centrālā ēka

Šonedēļ izsolīta likvidējamās AS "VEF banka" centrālā ēka, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja bankas likvidatore Ilze Bagatska.

Izsolē piedalījās viens pretendents, un ēka pārdota par augstāku cenu nekā izsoles sākumcena. Lai izsole būtu juridiski pabeigta, izsoles uzvarētājam par pirkumu jānorēķinās mēneša laikā līdz 27.jūnijam, skaidroja Bagatska.

Izsolīts nekustamais īpašums Brīvības gatvē 197, Rīgā. Īpašumu veido trīsstāvu ēka un zemesgabals 1806 kvadrātmetru platībā. Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 216 000 latu, kas nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Kā ziņots, likvidējamās AS "VEF banka" aktīvu vērtība 2013.gada marta beigās bija 2,785 miljoni latu, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētais bilances pārskats.

Kopējais kredītu apjoms bija 1,424 miljoni latu, līdzekļu apjoms bankas kasē un prasības pret Latvijas Banku - 723 567 lati.

Kopējais pasīvu apjoms marta beigās - 2,785 miljoni latu. Noguldījumu kopsumma marta beigās bija 39 823 lati, kapitāla un rezervju apjoms - 2,5 miljoni latu, pārējās saistības - 244 198 lati.

Likvidācijas izdevumi martā bija 12 599 lati.

2010.gada maijā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) nolēma anulēt bankai izsniegto licenci kredītiestādes darbībai. "VEF bankai" licence kredītiestādes darbībai tika anulēta, pamatojoties uz Kredītiestāžu likuma 27.panta pirmās daļas 8.punktu. Tas paredz licences anulēšanu, ja kredītiestāde neievēro šī likuma un citu kredītiestādes darbību regulējošo likumu prasības un FKTK normatīvos noteikumus un rīkojumus.

FKTK Rīgas apgabaltiesā iesniedza "VEF bankas" likvidācijas pieteikumu, un 2010.gada novembrī tiesa atzina banku par likvidējamu. Šis lēmums nebija pārsūdzams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas