Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Īrijā par cigarešu kontrabandu notiesāti divi Latvijas valstspiederīgie

Īrijā par cigarešu kontrabandu notiesāti divi Latvijas valstspiederīgie, kuriem piemērots reāls cietumsods, vēsta Īrijas latviešu ziņu portāls Baltic Ireland.

Abi Latvijas valstspiederīgie aizturēti Dublinas lidostā pēc ielidošanas no Kanāriju salām. Kontrabandas cigaretes vairāk nekā 20 000 eiro (14 056 latu) vērtībā vīriešu bagāžā Īrijas muitniekiem palīdzējis atklāt dienesta suns Frenkijs.

Tiesās abi Latvijas pilsoņi tika atzīti par vainīgiem nelikumīgās darbībās ar akcīzes precēm, līdz ar to valstij tiek radīti tieši vai netieši zaudējumi.

22 gadus vecā Renāra Kacerovska bagāžā tika atrastas 14 600 cigaretes Ronhill, kuru kopējā mazumtirdzniecības vērtība ir 6658 eiro (4679 lati), bet potenciālie zaudējumi Īrijas valsts kasei veido 5244 eiro (3685 latus).

Kacerovskim Īrijas tiesa piesprieda piecu mēnešu cietumsodu.

37 gadus vecā latvieša Salvja Ansona bagāžā muitnieki atrada 29 960 Ronhill cigaretes. Cigarešu mazumtirdzniecības cena ir 13 663 eiro (9600 latu), bet potenciālais zaudējums valsts kasei - 12 592 eiro (8840 latu).

Ansonam tiesa piesprieda divu mēnešu cietumsodu.

Abi notiesātie likumsargiem kā savas dzīvesvietas norādījuši Kanāriju salas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas