Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Gandrīz puse Latgales iedzīvotāju vēlētos raidījumus latgaliešu valodā sabiedriskajos medijos

Gandrīz puse Latgales iedzīvotāju, kuri interesējas par sabiedriskajiem notikumiem Latvijā, vēlētos, lai sabiedriskajos medijos Latvijā būtu raidījumi latgaliešu valodā, liecina uzņēmuma Factum pētījuma rezultāti.

37% aptaujāto Latgales iedzīvotāju uzskata, ka pārraides latgaliešu valodā būtu jāpiedāvā sabiedriskajai televīzijai, bet 45% domā, ka šādām pārraidēm jābūt sabiedriskajā radio.

"Pētījums parāda, ka sabiedriskajiem medijiem ir jāpievērš uzmanība tam, lai televīzijā, radio un internetā būtu raidījumi latgaliešu valodā. Latgaliešu valoda ir latviešu un Latvijas kultūras telpas sastāvdaļa, kura ir atbilstoši jāatspoguļo sabiedriskajos medijos," norādīja Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Pētījums liecina, ka vidēji 80% Latgales iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas Televīzija (LTV) pietiekami informē par Latvijas reģionu aktualitātēm, bet vairākums (robežās no 42% līdz 98%) pauž viedokli, ka Latvijas Radio (LR) programmās reģionu aktualitātes būtu jāatspoguļo vairāk un plašāk. Aptuveni puse aptaujāto norādījuši, ka informācijas iegūšanai regulāri izmanto arī vietējos un reģionālos Latgales medijus.

Tāpat pētījums uzrāda skaidru tendenci, ka arī Latgalē - līdzīgi kā citviet Latvijā - jaunieši informāciju uzzina primāri no interneta (42% lauku teritorijās, 72% pilsētās), kamēr internetu kā informācijas avoti izmanto būtiski mazāka daļa senioru (13% laukos, 42% pilsētās). Tas nozīmē, ka sabiedriskajiem medijiem, lai uzrunātu jaunu un ekonomiski aktīvu cilvēku auditoriju arī Latgalē, ir jāattīsta satura piedāvājums internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas