Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +19 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Fotoradaru slēpšanu ierosinājusi Valsts policija

Lai arī iepriekš policija apgalvoja, ka fotoradarus nedrīkst speciāli slēpt, lai autovadītāji tos nevarētu pamanīt, prakse izrādījusies pretēja. Valsts policija izdevusi rīkojumu, kurā paredzēts tos slēpt, vēsta portāls kasjauns.lv.

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas komandieris Ingus Ukstiņš intervijā telekompānijai TV Kurzeme stāsta, ka VP izdevusi rīkojumu pastiprināti veikt ātruma kontroli arī izmantojot slēptās metodes. Tas nozīmē, ka vismaz VP Kurzemes pārvaldei priekšniecība pat pavēl fotoradarus slēpt no autobraucēju acīm. Tas esot saistīts ar to, ka pēdējā laikā Kurzemē ceļu satiksmes negadījumos cietušo skaits ir pieaudzis par 42%. Fotoradaru slēpšana, pēc VP domām, ceļu satiksmes negadījumu skaitu varētu mazināt.

Zīmīgi, ka vēl pirms pāris mēnešiem VP Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš atzina, ka „saskaņā ar līgumu (ar fotoradaru ieviesēju firmu Vitronic Baltica) radarus slēpt nedrīkst un pie atsevišķiem neveiksmīgi novietotiem fotoradariem, visticamāk, vainojams cilvēciskais faktors. Uzņēmumam ir jānodrošina fotoradaru izvietošana un kategoriski nedrīkstētu būt nekāda slēpšana - to mēs viņiem esam norādījuši arī rakstiski. Cik es zinu, kompānijai ir iekšējie noteikumi, kas stingri aizliedz slēpt vai maskēt radarus. (..) Domāju, ka šādu gadījumu kļūs arvien mazāk un mazāk, kamēr izbeigsies vispār.”

Līdz šim par fotoradaru slēpšanu tika vainota vienīgi to ieviesējfirma Vitronic Baltica un fotoradaru slēpšana, piemēram, krūmos tika traktēta kā firmas pašdarbība.

Tomēr nu pēc Ukstiņa teiktā var secināt, ka Vitronic Baltica vismaz Kurzemē tikai izpilda VP rīkojumu slēpt fotoradarus. Vitronic Baltica uzdevums ir tikai "nodrošināt fotoradaru izvietošanu norādītajās vietās un izpildīt visus Valsts policijas norādījumus par šo iekārtu darbību," Neatkarīgajai Rīta Avīzei ir paudusi uzņēmuma preses sekretāre Antra Gaile.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas