Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

FM: Ģimenes valsts pabalstu reforma nedrīkst prasīt papildu līdzekļus

Ģimenes valsts pabalstu reforma nedrīkst prasīt papildu līdzekļus nākamo triju gadu budžetos, norādīja Finanšu ministrija (FM), vērtējot Labklājības ministrijas (LM) izstrādāto koncepciju par ģimenes valsts pabalstu reformu.

FM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis sacīja, ka pēc koncepcijas projekta izsludināšanas Valsts sekretāru sanāksmē ceturtdien FM sniegs savu atzinumu, taču tajā ietvertie priekšlikumi tiks vērtēti no tādas perspektīvas, kas nerada papildu slogu valsts un sociālajam budžetam.

"Ģimenes valsts pabalsta reformai nevajag būt tādai, kas veido papildu fiskālo ietekmi uz budžetu. Priekšlikumiem ir jābūt tādiem, kas iekļaujas valsts budžeta bāzes izdevumos 2012.–2014.gadam," uzsvēra FM runasvīrs.

Labklājības ministrija izstrādājusi vairākus variantus, kā īstenot ģimenes valsts pabalsta reformu, taču ministrijas atbalstītais risinājums paredz līdz 2015.gadam saglabāt līdzšinējo pabalsta apmēru, vēlāk to diferencējot.

Šo variantu atbalsta arī Latvijas Pašvaldību savienība, sociālie partneri un nevalstiskās organizācijas, kas nodarbojas ar ģimeņu ar bērniem jautājumiem. Taču šis variants prasīs papildu finansējumu līdz 2014.gadam.

LM atbalsta risinājumu, kas paredz no 2012.gada saglabāt pašlaik spēkā esošo sistēmu – par katru bērnu ģimenē tiek piešķirts vienāda apmēra pabalsts jeb astoņi lati mēnesī. Savukārt no 2015.gada janvāra pabalsts tiek diferencēts atkarībā no bērnu skaita ģimenē. Pabalsta apmēru par pirmo bērnu ģimenē nosaka valdība, par otro bērnu pabalsts ir divas reizes, bet par trešo bērnu un nākamajiem bērniem – trīs reizes lielāks nekā par pirmo bērnu ģimenē.

Īstenojot šo variantu, ģimenes valsts pabalsta izmaksai 2012.gadā būs nepieciešami kopumā 33,9 miljoni latu, 2013.gadā – 33,7 miljoni, 2014.gadā – 33,6 miljoni latu. LM budžets nākamgad būs jāpalielina par 22,2 miljoniem latu, 2013. un 2014.gadā – par 21,9 miljoniem latu.

Realizējot pārējos piedāvātos variantus, izdevumi budžetā samazināsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas