Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

FKTK priekšsēdētāja pienākumus pildīs Pēteris Putniņš

Ceturtdien vēl Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja pienākumus pilda Kristaps Zakulis, bet no piektdienas, 29.janvāra, šos pienākumus pildīs FKTK priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Putniņš.

FKTK pārstāve Elīna Avotiņa aģentūru LETA informēja, ka šajā gadījumā nav vajadzīgs īpašs rīkojums, lai Putniņš pildītu FKTK priekšsēdētāja pienākumus.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien nolēma atbrīvot no amata FKTK priekšsēdētāju Zakuli pēc viņa paša vēlēšanās. Par atkāpšanos no amata Zakulis paziņoja pirmdien, norādot, ka FKTK priekšsēdētāja amats ir uzticības amats un atkāpšanās mazinās aizdomu, baumu un šaubu ēnu pār FKTK.

Zakulis FKTK priekšsēdētāja amatā nostrādāja četrus gadus, šajā amatā viņš tika iecelts 2012.gada 12.janvārī uz sešiem gadiem.

Jauns FKTK priekšsēdētājs amatā jāieceļ Saeimai. Kandidatūru kopīgi izvirza Latvijas Bankas prezidents un finanšu ministrs.

Likumā par FKTK teikts, ka komisiju pārvalda padome, kas sastāv no pieciem padomes locekļiem: FKTK priekšsēdētāja, viņa vietnieka un trim padomes locekļiem, kas vienlaikus ir arī FKTK departamentu direktori. FKTK padomes sēdes sasauc un vada priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnes laikā - priekšsēdētāja vietnieks. Padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz četri padomes locekļi, no kuriem viens ir priekšsēdētājs vai viņa vietnieks. Padomes sēdes sasauc pēc vajadzības, bet ne retāk kā reizi mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas