Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

FKTK atļauj atsevišķu GE Money Bank portfeļu pāreju Citadeles īpašumā

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome atļāvusi atsevišķu GE Money Bank pakalpojumu portfeļu pāreju bankas Citadele īpašumā.Izvērtējot GE Money Bank pieteikumu tās kredītu un noguldījumu portfeļu, kā arī ieguldījumu brokeru pakalpojumu līgumu un attiecīgo klientu finanšu instrumentu un ieguldījumu darījumu norēķinu kontos esošo līdzekļu pārejai bankas Citadele īpašumā, FKTK padome atļāvusi šī darījuma pabeigšanu.

"Komisijas padome deva atļauju atsevišķu bankas pakalpojumu portfeļu pārejai, jo neredz šķēršļus darījuma tālākai virzībai. Mēs kā banku uzraugs vērtējam, lai līdz ar darījumu tiktu nodrošināta finanšu sistēmas stabilitāte un pārejas procesā tiktu ievērotas GE Money Bank klientu intereses," paziņojumā medijiem uzsver FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.FKTK saņēmusi arī pieteikumu _GE Money Asset Management _fondu un pensiju 2. un 3.līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanai IPAS Citadele Asset Management, kas vēl jāvērtē atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.Darījums paredz, ka Citadele no _GE Money Bank _pārņems privātpersonu un uzņēmumu norēķinu kontu apkalpošanu, depozītus, krājkontus un kredītus. Noslēgtais līgums nosaka arī _GE Money Asset Management _fondu un pensiju 2. un 3.līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanu Citadeles grupas uzņēmumam IPAS Citadele Asset Management.Darījuma pabeigšanai vēl nepieciešama Konkurences padomes atļauja, kā arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) atļauja pensiju 2.līmeņa plānu pārejai.FKTK norāda, ka pārmaiņu process notiks pakāpeniski, GE Money Bank informējot savus klientus par turpmākās sadarbības posmiem. Tāpat līdzšinējiem GE Money Bank klientiem būs iespēja savlaicīgi izvērtēt, vai vēlas kļūt par bankas Citadele klientu.GE Money Bank turpinās klientu apkalpošanu līdz 20. septembrim, ieskaitot. Pēc 20.septembra GE Money Bank pārtrauks visu esošo pakalpojumu sniegšanu, tostarp kontu un maksājumu karšu, kā arī internetbankas darbību. Banka Citadele sāks _GE Money Bank klientu apkalpošanu ar 23.septembri. Lai varētu piekļūt savā kontā esošajiem naudas līdzekļiem bez pārtraukumiem arī 21.un 22.septembrī, GE Money Bank _klientiem būtu jāvēršas bankas Citadele filiālē savlaicīgi jau līdz 20.septembrim.jau vēstīts, ka GE Money Bank nodos atsevišķus bankas produktu portfeļus bankai Citadele un atteiksies no bankas licences.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas