Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Finanšu ministrs ar Pašvaldību savienību sāk sarunas par nākamā gada budžetu

Finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība) šodien ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) sāka sarunas par 2016.gada budžetu, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).

Reirs uzskata, ka sarunas par nākamā gada valsts budžetu jāsāk pēc iespējas laicīgāk, tādējādi nodrošinot kvalitatīvāku budžeta sagatavošanas procesu ar visu iesaistīto pušu iesaisti.

"Ar izpratni un kopīgu darbu mēs varam panākt Latvijas iedzīvotāju labklājības uzlabošanos. Tāpēc vēlos pateikties LPS par līdzšinējo sadarbību iepriekšējo gadu budžetu izstrādes un pieņemšanas laikā un ceru uz labu sarunu rezultātu arī šogad," piebilst Reirs.

Sanāksmes laikā FM speciālisti informēja par valsts pamatbudžeta un valsts speciālā budžeta bāzes izdevumiem 2016.-2018.gadam. FM līdz 30.aprīlim Ministru kabinetā iesniegs izskatīšanai ziņojumu par priekšlikumiem diferencētā neapliekamā minimuma ieviešanai ar 2016.gadu.

Tāpat tika pārrunātas aktualitātes par pašvaldību budžetam piekritīgo ieņēmumu daļu konsolidētā kopbudžeta nodokļu ieņēmumiem 2016.gadā un vidējā termiņā 2016.-2018.gadā.

Finanšu ministrs LPS pārstāvjus arī informēja par aizvadītajās nedēļās notikušajām reģionālajām vizītēm. Tajās konstruktīvi tika izdiskutēts ar pašvaldību vadītājiem jaunais pašvaldību finanšu izlīdzināšanas modelis.

Sanāksmes laikā tika pārrunātas arī pašvaldību aizņemšanās iespējas 2016.gadā. Ikgadējais pašvaldību kopējais aizņēmumu pieļaujamais palielinājums ir 118 miljoni eiro. Šogad pašvaldībām pilnībā tiek nodrošināti aizņēmumu resursi valsts budžeta likumā noteikto prioritāro mērķu - investīciju projektu - īstenošanai.

Nosakot 2016.gada valsts budžeta likumā pašvaldību aizņēmumu nosacījumus, galvenais mērķis ir garantēta finanšu resursu pietiekamība ikvienai pašvaldībai un nodrošināta fiskāli atbildīga pašvaldību uzņemto saistību politika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas