Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

EZA rekomendē vakcīnas Spikevax lietošanu bērniem vecumā no sešiem mēnešiem līdz pieciem gadiem

Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) Cilvēkiem paredzēto zāļu komiteja (CHMP) rekomendē "Moderna" ražotās vakcīnas pret Covid-19 "Spikevax" lietošanu Eiropas Savienībā bērniem vecumā no sešiem mēnešiem līdz pieciem gadiem.

Paziņojums seko EZA komitejas iepriekšējam lēmumam sniegt pozitīvu atzinumu, iesakot "Moderna" Covid-19 vakcīnas reģistrācijas apliecībā iekļaut vakcināciju bērniem no sešu gadu vecuma

Divu devu primārā vakcinācija saņemama mēneša laikā. Bērniem vakcīnas efektivitāte pret omikronu ir līdzīga kā pieaugušajiem.

Vakcīnu ir atļauts izmantot aktīvai imunizācijai, lai novērstu SARS-CoV-2 vīrusa izraisītu Covid-19 saslimšanu bērniem vecumā no sešiem mēnešiem līdz pieciem gadiem vairākās pasaules valstīs, tostarp Austrālijā, Kanādā un ASV. Turklāt "Spikevax" divvērtīgā vakcīna, kas pielāgota vīrusa pamata celmam un omikrona BA.1 variantam, ir apstiprināta kā balstvakcinācijas deva aktīvai imunizācijai, lai novērstu SARS-CoV-2 vīrusa izraisītu Covid-19 saslimšanu personām no 12 gadu vecuma, kuras iepriekš ir saņēmušas vismaz primārās vakcinācijas kursu pret šo vīrusu.

Pēc CHMP pozitīvā atzinuma Eiropas Komisija pieņems lēmumu par atļaujas piešķiršanu "Spikevax" lietošanai bērniem vecumā no sešiem mēnešiem līdz pieciem gadiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas