Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Eksperts: Grāmatveži ieinteresēti IIN maksāt tikai Valsts kasē

Grāmatveži ļoti cerīgi raugās uz Ministru kabineta lēmumu iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) no nākamā gada sākuma ieskaitīt tikai Valsts kases kontā, jo tas atvieglotu grāmatvežu ikdienu, biznesa portālam Nozare.lv atzina grāmatvedības ārpakalpojuma uzņēmuma BKN-Balance valdes priekšsēdētājs Andris Rakstiņš.

Jau ziņots, ka valdība 23.septembrī nolēma lauzt gandrīz pirms 20 gadiem ar Rīgas un Ventspils domi noslēgtos līgumus par īpašo IIN iekasēšanas kārtību, saskaņā ar kuru IIN maksājami tieši, bez Valsts kases starpniecības, konkrētās pašvaldības budžetā.

Pēc Rakstiņa teiktā, līdzšinējā prakse atsevišķi iemaksāt IIN par Rīgā un Ventspilī dzīvojošajiem ļoti palielina kļūdīšanās risku, jo grāmatvežiem ik brīdi jābūt drošiem par to, kurā pašvaldībā konkrētajā brīdī deklarēts konkrētais darbinieks.

"Deklarētas dzīvesvietas apzināšana grāmatvežiem ir ne tikai papildu laika tēriņš, bet arī uzņēmumiem tas rada par vēl vienu pozīciju nepārskatāmāku uzskaiti. Tagad atskaitēs varēs figurēt viena pozīcija - IIN, nenodalot Rīgu, Ventspili un pārējo Latviju. It kā nebūtiski, bet jauno izmaiņu dēļ varētu ietaupīt laiku un naudu arī uz bankas pārskaitījuma rēķina," atzina Rakstiņš.

Viņš norāda, ka šo jautājumu Ministru kabinetā skatīja ne jau tikai tāpēc, lai atvieglotu grāmatvežu ikdienu.

"Cik saprotu no publikācijām presē, no pašvaldību un Valsts ieņēmumu dienesta puses konstatēts liels daudzums nodokļu maksātāju pieļauto kļūdu, tādējādi apgrūtinot arī valsts un pašvaldību darbu, savukārt šo kļūdu šķetināšana arī palielinot neefektīvu darbaspēka un laika resursu patēriņu nodokļu administrēšanā," skaidroja Rakstiņš.

Grāmatvedības ārpakalpojuma uzņēmums BKN-Balance specializējies grāmatvedības ārpakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums nodarbina 16 speciālistus, un tas apkalpo vairāk nekā 200 Latvijas uzņēmumus un privātpersonas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas