Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Ēdinātāji gandarīti par ierobežojumu atcelšanu viesu skaitam pie viena galda

Ēdinātāji ir gandarīti par valdības lēmumu no 1.jūlija atcelt ierobežojumus par atļauto viesu skaitu pie viena galdiņa gan iekštelpās, gan ārtelpās, aģentūrai LETA pauda Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes priekšsēdētājs un Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.

Tāpat viņš atzīmēja, ka ierobežojumu mīkstinājums vienam klientam paredzēt nevis četrus, kā tas bija iepriekš, bet gan trīs kvadrātmetrus.

"Katrs atvieglojums veicina uzņēmējdarbību," sacīja Jenzis.

Jenzis norādīja, ka RTAB organizētā Restorānu nedēļa, kas šogad notiek vasarā un divas nedēļas, ir pirmais atspēriens nozarei, lai aicinātu apmeklētājus atgriezties restorānos. Viņš sacīja, ka Restorānu nedēļa ir "optimisma stars" un uzņēmēji sabiedriskajā ēdināšanā ir cerīgi.

Vienlaikus Jenzis atklāja, ka pēdējās dienās redzama arī lietuviešu un somu apmeklētāju aktivitāte, kuri dodas uz Vecrīgas restorāniem.

LETA jau ziņoja, ka sabiedriskās ēdināšanas iestādēs noteiktā vienam klientam paredzētā telpa tiek samazināta no līdz šim noteiktajiem četriem kvadrātmetriem uz trīs kvadrātmetriem. No trešdienas, 1.jūlija, spēku zaudē arī ierobežojums apmeklētāju skaitam pie viena galdiņa gan iekštelpās, gan ārtelpās.

Tāpat ziņots, ka no 29.jūnija līdz 12.jūlijam Rīgā norisinās Restorānu nedēļa, un tajā dalību pieteikuši 32 restorāni.

Jenzis atzīmēja, ka viesmīlības nozare ir viena no tām, kas šo pēdējo mēnešu laikā cietusi vissmagāk, tāpēc brīdī, kad restorāni nesen ir vēruši savas durvis un gaida apmeklētājus, ir īstais laiks restorānu nedēļām.

Pēc viņa teiktā, šoreiz gardēžu svētki norisināsies divas nedēļas, lai varētu apkalpot visus viesus, kā arī piesaistīt vairāk kaimiņvalstu tūristu.

Rīgas restorānu nedēļu ik gadu organizē RTAB. Tās mērķis ir stimulēt vietējās virtuves attīstību, sekojot pasaules tendencēm, vienlaikus nezaudējot šim reģionam raksturīgos produktus un vēsturiskās pagatavošanas metodes. Iniciatīva rīdziniekiem un pilsētas viesiem atklāj jaunus, augstvērtīgus restorānus, kuros piedzīvot Rīgas, Latvijas un visas Baltijas garšu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas