Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Dombrovskis: Žagars ir izcils operas mākslinieciskais vadītājs, bet svarīgas arī finanses

Amatā atkārtoti neapstiprinātais Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars ir izcils mākslinieciskais vadītājs un opera ir ļoti labā līmenī, bet svarīgs ir arī finanšu aspekts, intervijā LNT situāciju operā komentēja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Viņš pauda, ka jautājums par operas vadītāju pirmkārt ir jārisina Kultūras ministrijai (KM), bet šim procesam ir jābūt maksimāli caurspīdīgam.

"Te ir svarīga maksimāla caurspīdība, nevienam neko nevajadzētu slēpt - ne ministrijai ne pašai operai. Visiem skaitļiem un faktiem ir jābūt uz galda un tad arī būs mazāk spekulāciju," sacīja valdības vadītājs.

Premjers Žagaru uzskata par izcilu māksliniecisko vadītāju. "Te ir acīmredzot jānodala Žagara darbība. Manuprāt, viņš ir izcils operas mākslinieciskais vadītājs un opera ir ļoti labā līmenī, bet, protams, ir svarīgs arī finanšu aspekts, lai tiktu ievērots budžets un finanšu disciplīna," uzskata valdības vadītājs. Viņš teica, ka nepieciešams izvērtēt, vai šie jautājumi jārisina vienam cilvēkam vai pienākumus nepieciešams sadalīt.

Pašreiz KM veicot padziļināto analīzi un vēl nekādi lēmumi par operas direktoru nav pieņemti. "Nav tā, ka Žagara kungam tiks liegta šāda iespēja," norādīja Dombrovskis.

Jau ziņots, ka pēc konkursa noslēguma Jaunzeme-Grende "iespējamu nopietnu finanšu problēmu dēļ" LNO direktora amatā neapstiprināja Žagaru, kurš bija vienīgais, kas pieteicās konkursā uz šo amatu.

Savukārt pret KM valsts sekretāri Solvitu Zvidriņu ierosināta disciplinārlieta, un viņa uz tās laiku atstādināta no amata, bet par pienākumu izpildītāju iecelts valsts sekretāra vietnieks Uldis Lielpēters.

Zvidriņa vērsusies pie Dombrovska ar iesniegumu, jo disciplinārlietas ierosināšanu neuzskata par pamatotu. Viņa norādījusi arī uz citām ministres darbībām, kur saskata interešu konfliktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas