Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Dombrovskis: Sliktākajā gadījumā sankciju ietekmē Latvijas IKP kristos par 10%

Vispesimistiskākajā gadījumā Eiropas - ASV un Krievijas savstarpējo sankciju iespaidā Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) saruktu pat par 10%, ceturtdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma sacīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija).Sankcijām turpinoties un padziļinoties, efekti uz Baltijas reģionu paredzami "diezgan postoši", taču tas nenozīmējot, ka Latvijā sagaidāma skarbās 2009.

gada dižķibeles situācijas atkārtošanās, uzsvēra ministrs. Toreiz Latvijas IKP saruka par apmēram 18%.Šā gada laikā eksports no Latvijas uz Krieviju sarucis par apmēram 17-18%. Vislielāko iespaidu tas atstāj uz tranzītu un pārtikas rūpniecību, teica Dombrovskis.

Savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) Rīta Panorāmā uzsvēra, ka, nepastiprinot sankcijas pret Krieviju un sākoties pilna mēroga karam Ukrainā, reģionālā ekonomika varētu ciest vēl vairāk. Rinkēvičs ir pārliecināts, ka runas par ietekmi uz Latvijas ekonomiku ir pārspīlētas.

Viņaprāt, Krievija publiski uzstājas bravūrīgi, sakot, ka tai noteiktās sankcijas smagāk skaršot pašu Eiropas Savienību. Krievijas mediji nedrīkstot publiski kritizēt Kremļa lēmumus, tāpēc arī izskan šādi Krieviju saudzējoši viedokļi, klāstīja Rinkēvičs.

Jau vēstīts, ka ceturtdien stājas spēkā Eiropas un ASV noteiktās ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, kas paredz, ka ES Krievijas valstij piederošajām bankām un uzņēmumiem liegs pieeju Eiropas finanšu tirgum. Tāpat ES dalībvalstis nevarēs pārdot ieročus un militāro aprīkojumu Maskavai. Tas gan, visticamāk, neattieksies uz spēkā esošajiem līgumiem, tādēļ Francijai nebūs liegts pārdot Krievijai divus helikopteru bāzes kuģus Mistral.

Sankcijas attieksies arī uz dubultā pielietojamu preču un augsto tehnoloģiju, tostarp naftas ieguves tehnoloģiju, pārdošanu Krievijai.

Savukārt Baltais nams solīja, ka gadījumā, ja ES apstiprinās ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, arī Vašingtona nāks klajā ar papildu sankcijām.

Papildināts ar ārlietu ministra Edgara Rinkēviča teikto

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas