Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dobeles pusē pārkāpējus ķer ar nepārbaudītu radaru; šoferi varēs atprasīt samaksāto sodu

Dobeles ceļu policijas jau turpat divus mēnešus ātruma pārkāpējus ķēruši ar radaru, kam nebija veikta ikgadējā tehniskā apskate. Tas nozīmē, ka ar šādu radaru uzliktie sodi nav likumīgi un šoferi var atprasīt valstij samaksāto. Kopumā ar nepārbaudīto radaru divu mēnešu laikā noķerti 96 šoferi, svētdienas vakarā ziņoja TV3 raidījums Nekā personīgā.

Par notikušo raidījumu informējis kāds skatītājs vārdā Uldis Freidenfelds, kurš pēc profesijas ir advokāts. Viņš 10.jūlija vakarā ar draugiem no Liepājas brauca uz Rīgu. Pusceļā Bikstos viņu noķēra policija. Policistu mašīnā uzstādītais radars rādījis, ka viņš braucis ar 84 km/h. Advokāts sodam nepiekrita, jo viņam pa priekšu braukusi cita vieglā automašīna, bet pretī – divas smagās automašīnas, kas vienā brīdī aizšķērsoja skatu policijai. Līdz ar to nevarēja īsti saprast, kurā brīdī policija fiksēja ātruma pārsniegšanu. 

Advokāts sodu pārsūdzēja Zemgales reģiona policijas pārvaldē. Policisti sāka pārbaudi un atklātais bijis nepatīkams pārsteigums pašiem kārtības sargiem. Kolēģi no Dobeles ceļu policijas jau turpat divus mēnešus pārkāpējus ķēruši ar radaru, kam nebija veikta tehniskā apskate. Tas nozīmē, ka ar šādu radaru uzliktie sodi nav likumīgi. Advokātam piespriesto sodu policija atcēla. 

Saskaitīts, ka ar nepārbaudīto radaru divu mēnešu laikā noķerti 96 šoferi. Pēc pārbaudes beigšanas viņiem visiem nosūtīs vēstuli ar aicinājumu rakstīt iesniegumu Valsts Ieņēmumu dienestam. Un pēc tam Valsts Kase autovadītājiem atmaksās nelikumīgi piespriesto sodu. Policistu atbildību vērtēs izmeklēšanā. 

Zemgales reģiona priekšnieka vietnieks Andris Zellis skaidrojās, ka kolēģu pārkāpumu atklājuši tikai pēc advokāta Freidenfelda sūdzības. 

Radaru verifikāciju veic Latvijas Nacionālais metroloģijas centrs. Speciālisti testē, vai ierīce joprojām strādā precīzi. Pēc tam radaram izdod sertifikātu, kas ir kā tehniskā pase. Uz radara, līdzīgi kā automašīnām, pēc tehniskās apskates pielīmē uzlīmi. 

Kopumā Ceļu policisti visā Latvijā strādā ar 370 radariem. Vienas ierīces pārbaude izmaksā 75 latus. Kopā gadā policija tam tērē aptuveni 20 tūkstošus. Ceļu policistu priekšniecība Rīgā noliedz, ka kolēģi Dobelē mēģinājuši taupīt naudu un pārbaudi nav izgājuši apzināti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas