Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Daugavpilī darbu sākusi Pašvaldības policijas velopatruļa

Tuvojoties vasarai, Daugavpilī darbu sākusi Pašvaldības policijas velopatruļa, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Par pilsētas budžeta līdzekļiem ir iegādāti un aprīkoti četri velosipēdi. Šāda patrulēšana ļauj aptvert vairāk mikrorajonu un izbraukt tur, kur ar automašīnu tas nav iespējams. Piemēram, parkos, mierīgas un aktīvas atpūtas vietās, tostarp arī sporta trasē Stropos, kur pārvietoties ar auto ir kategoriski aizliegts.

Dienas laikā ar velosipēdu var veikt līdz pat 100 kilometriem. Maršrutu garums un patrulēšanas laiks ir atkarīgs no pārkāpumu skaita un konkrētām situācijām.

Kādu dienu patrulēšanas gaitā Ruģeļu mikrorajonā Pašvaldības policijas darbinieki uzdūrās sunim, kurš bija piesiets pie soliņa autobusa pieturas paviljonā. Par to, ka sunim ir saimnieks, liecināja kakla siksna, taču uz tās nebija nekādu atpazīšanas zīmju. Policisti izsauca pilsētas dzīvnieku patversmes darbiniekus, taču vest suni uz patversmi viņiem nenācās. Velopatruļa piesaistīja vietējo iedzīvotāju uzmanību, kuri atpazina kaimiņu taksi. Pēc neilga laika atradās arī suņa saimniece, kas jau ilgāku laiku bija meklējusi savu no pagalma aizbēgušo mīluli.

Acīmredzot sunīti bija piesējis kāds no garāmgājējiem, lai tas nepazustu pavisam. Pēc akta sastādīšanas dzīvnieks tika nodots tā saimniecei.

Patrulēšanas gaitā Pašvaldības policijas darbinieki nepieciešamības gadījumā veic ar iedzīvotājiem arī profilaktiskās pārrunas, informē par uzvedības noteikumiem sabiedriskās vietās.

Pēc Pašvaldības policijas vadības domām, velopatruļa paaugstinās Pašvaldības policijas darba efektivitāti sabiedriskās kārtības nodrošināšanai pilsētas teritorijā vasaras mēnešos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas