Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Daugavgrīvas cietumā līdz janvāra sākumam izsludina karantīnu

Covid-19 atklāts Daugavgrīvas cietumā Daugavpilī, līdz ar to šajā ieslodzījuma vietā līdz janvāra sākumam izsludināta karantīna, informēja Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP).

Testēšanas rezultātā Daugavgrīvas cietumā atklāti 13 Covid-19 pozitīvi ieslodzītie un deviņi Covid-19 pozitīvi nodarbinātie.

Šajā cietumā patlaban atrodas 967 ieslodzītie, tostarp, ar mūža ieslodzījumu notiesātie.

Atbilstoši Slimības profilakses kontroles centra norādījumiem, cietumā tiek turpināta ieslodzījuma vietas personāla un ieslodzīto testēšana.

Vienlaikus sakarā ar Covid-19 infekcijas slimības izplatīšanās draudiem ieslodzījuma vietās izdots rīkojums izsludināt karantīnu arī Daugavgrīvas cietumā no šodienas līdz 2021.gada 7.janvārim. Rīkojums ir saskaņots ar Veselības ministriju.

Šobrīd ciešā sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru un ieslodzījuma vietu sistēmas medicīnas personālu tiek veikti nepieciešamie pasākumi, tai skaitā, ir nodrošināta ieslodzīto izolēšana no pārējiem ieslodzītajiem un kontaktpersonu apzināšana.

Karantīnas pasākumu koordinācijai Ieslodzījuma vietu pārvaldē ir izveidota speciāla komisija.

Covid-19 izplatības ierobežošanai uz karantīnas laiku Daugavgrīvas cietumā, papildus jau noteiktajiem ierobežojumiem, ar rīkojumu ir pārtraukta valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvju un aizstāvju, notāru un valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzēju juridiskās palīdzības saņemšanai tikšanās ar ieslodzītajiem klātienē.

Tāpat pārtraukta visu izglītības programmu īstenošana, ieslodzīto nodarbināšana pie komersanta, izņemot ieslodzījuma vietas veikalu. Tāpat pārtraukti jebkuri kolektīvie brīvā laika, garīgās aprūpes, kultūras un sporta pasākumi ieslodzītajiem.

Cietumā pārtraukta ieslodzīto personu dokumentu izgatavošana, laulību reģistrācija, brīvības atņemšanas iestādes izvērtēšanas komisijas darbība un ieslodzīto pārvešana uz citiem cietumiem, izņemot ieslodzīto pārvietošanu drošības apsvērumu dēļ un pārvietošanu uz Latvijas Cietumu slimnīcu.

Tāpat pārtraukta ieslodzīto konvojēšana uz tiesām un pēc procesa virzītāja pieprasījuma.

Savukārt notiesātajiem, kuri sodu izcieš slēgtā cietuma augstākajā un vidējā režīma pakāpē, daļēji slēgtā cietuma augstākajā režīma pakāpē, ar rīkojumu ir aizliegts no rīta celšanās laika līdz naktsmieram atrasties noteiktā iecirknī ārpus vienības, kā arī aizliegts dienas kārtībā paredzētajā laikā patstāvīgi apmeklēt cietuma Medicīnas daļu, veikalu, ēdnīcu un bibliotēku.

Karantīnas laikā ieslodzītajiem ir jānodrošina ne mazāk kā vienu stundu ilga pastaiga svaigā gaisā, nodrošinot vienību savstarpējo izolāciju. Kameru kratīšanas un tehniskās apskates noteikts organizēt atbilstoši operatīvajam stāvoklim, ņemot vērā dienesta nepieciešamību un lietderīgumu.

Kā vēstīts, sakarā ar epidemioloģisko situāciju valstī un nepieciešamību ierobežot Covid-19 infekcijas izplatību, 17.decembrī izdots rīkojums par papildu drošības pasākumiem ieslodzījuma vietās, kas paredz mutes un deguna aizsegu izsniegšanu ieslodzītajiem visos cietumos. Tāpat ir noteikts pienākums ieslodzītajiem cietuma iekštelpās ārpus kamerām, vienībām, dzīvojamām telpām un cietuma darbinieku klātbūtnē lietot mutes un deguna aizsegu.

LETA 11.decembrī jau rakstīja, ka pēc atkārtotām testēšanām Rīgas Centrālcietumā Covid-19 konstatēts kopumā 49 ieslodzītajiem, kas liek iepriekš izsludināto karantīnu pagarināt līdz 7.janvārim.

Iepriekš Covid-19 atklāja arī Jelgavas cietumā, taču šajā ieslodzījuma vietā karantīna ir beigusies.

pievienota 3.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas