Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Darba meklētājiem pieejamas 1425 sezonas vakances dažādās jomās

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) akcijas Sezonas darbi laikā patlaban 92 darba devēji piedāvā 1425 aktuālas sezonas vakances dažādās darbības jomās, aģentūru LETA informēja aģentūrā.

NVA akcijā Sezonas darbi tie darba devēji, kuri meklē sezonas darbiniekus, var reģistrēt darba piedāvājumus NVA CV un vakanču portālā cvvp.nva.gov.lv vai jebkurā NVA filiālē visā Latvijā.

Darba devēju reģistrētās sezonas vakances tiek publicētas sadaļā Sezonas darbi NVA tīmekļvietnē un ik dienu aktualizētas. Darbu meklētāju ērtībai sezonas vakances tiek publicētas sadalījumā pa NVA filiālēm, kuru apkalpošanas teritorijās tās tiek piedāvātas, un darbības jomām.

Līdz ar to darba meklētājs akcijas sadaļā Sezonas darbi var ātri iegūt informāciju par aktuālajām sezonas vakancēm viņam tuvākās NVA filiāles apkalpošanas teritorijā, piemeklēt sev vispiemērotāko sezonas darbavietu un pieteikties tai.

Visvairāk sezonas darba iespēju piedāvā Rīgas reģiona darba devēji. 30.jūnijā Rīgas reģionā aktuālas bija 845 sezonas darbavietas, Zemgalē - 263, Vidzemē - 148, Kurzemē - 113, bet Latgalē - 56 sezonas darbavietas.

Lielākais sezonas darbavietu skaits, proti, 839 tiek piedāvāts lauksaimniecībā, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē ir pieejamas 457 darba vietas, bet būvniecībā - 93.

NVA skaidroja, ka pieprasīti ir lauksaimniecības sezonas strādnieki, kūdras ieguves palīgstrādnieki, traktortehnikas vadītāji, ekskavatora vadītāji, kombaina vadītāji, kravas automobiļa vadītāji, mežstrādnieki, palīgstrādnieki, būvstrādnieki, ceļu būves strādnieki, krāvēji, pārdevēji, viesmīļi, pavāri un citu profesiju pārstāvji.

NVA uzsvēra, ka sezonas strādnieki šajā laikā īpaši nepieciešami ogu audzētājiem, tāpēc darba meklētājus, kuri meklē sezonas darba iespējas, var pieteikties brīvajām darbavietām ogu audzētavās.

Darba devēji, kuri meklē sezonas strādniekus, aicināti NVA filiālēs pieteikties arī vajadzīgo darbinieku atlases pakalpojumam. Lai pieteiktos vajadzīgo darbinieku atlases pakalpojumam, darba devējam ir jāsazinās ar to NVA filiāli, kuras apkalpošanas teritorijā atrodas darba vietas. Par sezonas darbu akciju atbildīgo NVA filiāļu darbinieku kontaktinformācija atrodama sadaļā Sezonas darbi.

NVA akcija Sezonas darbi tiek rīkota jau otro gadu pēc kārtas, lai veicinātu sezonas darbu devēju un sezonas darbu meklētāju satikšanos. Šogad akcija tika uzsākta marta sākumā. NVA uzsvēra, ka aģentūrā reģistrētais bezdarbnieks, strādājot sezonas darbus, var saglabāt arī bezdarbnieka statusu, ja ir nodarbināts uz noteiktu laiku, kas divreiz gada periodā nepārsniedz kopumā 120 dienas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas