Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cilvēku ar hroniskām saslimšanām vakcinēšanu pret Covid-19 varētu sākt marta beigās

Iedzīvotāju ar hroniskām saslimšanās vakcinēšanu pret Covid-19 varētu sākt marta beigās, nedēļā, sākot ar 22.martu, otrdien Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdē pauda Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Pašlaik vakcinēšanas procesā ir iesaistīta 371 iestāde. Ņemot vērā jaunās vakcīnu piegādes, pēc Juhņēvičas paustā, nākamā nedēļa vakcinēšanas tempu ziņā būs cerīgāka.

Pagaidām Latvijā trupinās mediķu, sociālās aprūpes centru klientu un darbinieku, kā arī senioru vakcinēšana. Paralēli šīm grupām ārpus kārtas vakcinē pacientus ar smagām medicīniskajām indikācijām.

Cilvēku ar hroniskām saslimšanās vakcinēšanu pret Covid-19 varētu sākt nedēļā no 22.marta. Savukārt pedagogu vakcinēšanu plāno sākt ar 5.aprīli.

Vienlaikus Juhņēviča atzina, ka vēl tiek izstrādāts mehānisms pedagogu centralizētai pieteikšanai potes saņemšanai.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmuši 1338 cilvēki, bet otro - 226, tādējādi kopumā pirmdien tikušas vakcinētas 1564 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Pirmo poti pārsvarā saņēmuši seniori, personas ar hroniskām slimībām un citu paaugstinātu riska grupu pārstāvji. Starp vakcinētajiem salīdzinoši liels skaits bijis arī mediķu un ārstniecības iestāžu darbinieku. Vakcinācija ar pirmo poti notikusi ap 80 iestādēs - pārsvarā ģimenes ārstu praksēs, kurās savakcinēti ap desmit vai labākajā gadījumā pārdesmit cilvēki. Pirmajai potei pamatā izmantota AstraZeneca vakcīna.

Savukārt otro poti vakar pamatā saņēmuši mediķi un ārstniecības iestāžu darbinieki, un tai izmantota Pfizer vakcīna.

Šāds potēšanas apjoms atpaliek no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) apņemšanās nedēļā izpildīt "plānu 7x2000". Salīdzinoši līdz šim intensīvākās vakcinēšanas dienās Latvijā ir tikuši sapotēti vairāk nekā 4000 cilvēku.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši 46 758 cilvēki, bet abas devas - 17 243 cilvēki. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada 1.janvārī provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši nepilni 2,47% iedzīvotāju, bet abas - 0,9%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas