Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Ceturtdien daudzviet valstī gaidāma neliela snigšana

Ceturtdienas rītā vietām Kurzemē un Zemgalē nedaudz līst un krīt slapjš sniegs. Daugavpils apkaimē snieg un zeme dažviet kļuvusi balta, liecina meteoroloģiskā informācija. Ceturtdien Latvijā saglabāsies apmācies un vēss laiks. Sākot no valsts dienvidiem, daudzviet gaidāmi nelieli nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Daugavpils pusē ceļi kļūst slideni, citviet Latgalē un arī Vidzemē tie ir sausi, bet lielā daļā Kurzemes un Zemgales - slapji.

Gaisa temperatūra -2..+2 grādi, Kurzemē līdz +4 grādiem. Pūš mērens austrumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniedz 8-13 metrus sekundē.

Rīgā, tāpat kā pārējā valstī, debesis ir apmākušās un vējš mēreni pūš no austrumiem, tā ātrums brāzmās brīžiem sasniedz 12 metrus sekundē. Gaisa temperatūra +1..+2 grādi.

Galvenokārt gaidāms neliels sniegs, vietām valsts dienvidu daļā snigs mēreni. Kurzemē un dažviet Zemgalē arī līs.

Atsevišķos posmos ceļi var būt slideni, savukārt vakarā jau daudzviet valstī autoceļi apledos.

Saglabāsies mērens austrumu vējš ar brāzmām 8-13 metri sekundē. Gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi.

Rīgā dienas gaitā gaidāmi nelieli nokrišņi, vakarā var veidoties plāna sniega sega. Pūšot mērenam austrumu vējam, gaisa temperatūra būs +2 grādi, vakarā tā svārstīsies ap nulli.

Laikapstākļus nosaka ciklons Centrāleiropā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1002 hektopaskāliem Dienvidkurzemes novadā līdz 1010 hektopaskāliem Alūksnes pusē.

Jau ziņots, ka Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis dzelteno brīdinājumu par ilgstošu snigšanu Latvijas dienvidaustrumu novados.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,2 grādiem Zosēnos līdz +7,7 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.oktobrī bija +28..+30 grādi Spānijas austrumu piekrastē, Itālijā, Balkānos un Rumānijā, kā arī +33 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -17..-18 grādi Somijā un Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas