Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ceturtdien ātruma kontroles maratonā policisti visu diennakti pastiprināti ķers pārkāpējus

Šonedēļ visā valstī ceļu policija pievērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma pārkāpējiem, jo īpaši to kontrolējot ceturtdien, 21.aprīlī, kad lielākā daļa Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu, tostarp Latvija, atkārtoti piedalīsies 24 stundu ātruma kontroles maratonā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Tuvojoties siltākam laikam un labvēlīgākiem laika apstākļiem, "pavasarīgs vieglums" nereti iestājas arī satiksmes dalībnieku galvās, ko pierāda Valsts policijas veiktais pētījums par smagiem ceļu satiksmes negadījumiem. Tajā atklājās, ka smagi negadījumi visbiežāk notiek tieši vasaras mēnešos, kad laikapstākļi ir labi un rodas maldīgs priekšstats, ka nekas slikts nevar notikt. Tādēļ, tuvojoties vasaras un līdz ar to arī moto sezonai, Valsts policija vērš satiksmes dalībnieku uzmanību tādai problēmai kā pārgalvība.

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību aktuāliem problēmjautājumiem ceļu satiksmē, Valsts policija par Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja piešķirtajiem līdzekļiem izveidojusi vairākus videoklipus, kuros ar analoģijas palīdzību atainoti ikdienā sastopami ceļu satiksmes pārkāpumi, kas nereti ir ar traģiskām sekām. Viens no šiem pusotru minūti garajiem videoklipiem Pārgalvība šodien tika prezentēts preses konferencē Valsts policijā.

Vēršoties pret pārgalvību ceļu satiksmē, šonedēļ visā valsts teritorijā ceļu policija pievērsīs arī pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma pārkāpējiem, jo īpaši to kontrolējot no ceturtdienas plkst.6, kad lielākā daļa ES dalībvalstu, tostarp Latvija, atkārtoti piedalīsies 24 stundu ātruma kontroles maratonā. Tik iespaidīga mēroga kontroles maratons pirmo reizi Latvijā norisinājās pērn, kad vienlaikus arī citas ES dalībvalstis kontrolēja steidzīgos satiksmes dalībniekus.

Pagājušajā gadā ātruma kontroles maratona laikā Latvijā tika noformēti 578 administratīvā pārkāpuma protokoli, kas ir aptuveni par 300 protokoliem vairāk nekā vidēji ikdienā, un vidējais braukšanas ātrums uz ceļiem samazinājās par 2-3 kilometriem stundā.

Lai aktualizētu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas bīstamību ceļu satiksmē, Valsts policija šonedēļ rīko arī fotokonkursu autovadītājiem - Droši brauksi - tālu tiksi. Konkursa mērķis ir veicināt autovadītāju izpratni par šī pārkāpuma bīstamību ceļu satiksmē, kā arī aicināt autovadītājus ievērot atļauto braukšanas ātrumu. Labākā fotoattēla autors balvā iegūs Drošas braukšanas skolas dāvanu karti 250 eiro vērtībā drošas un ekonomiskas automašīnas vadīšanas apmācībai septiņu stundu garumā. Konkursā aicināts piedalīties ikviens interesents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas