Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Cer uz televīzijas kanālu reitingu virpuli

Latvijas Televīzijas (LTV) kanāls LTV1 pusotra gada laikā cer kļūt par otro vairāk skatīto televīzijas kanālu, kā arī joprojām cer uz Zaķusalas ēku pārvilināt Latvijas Radio.

Šobrīd LTV1 atbilstoši TNS Latvia datiem, ir ceturtais vairāk skatītais kanāls Latvijā. Mērķis – pakāpties uz otro vietu, ir ambiciozs, laikrakstam Dienas Bizness atzīst LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte. To plānots sasniegt ar satura kvalitātes uzlabošanu.

Viņš neslēpj, ka aktuāls ir MTG grupas lēmums par TV3 un LNT kanālu palikšanu bezmaksas virszemes televīzijas apraidē. No vienas puses, ja TV3 un LNT no 2014. gada nebūtu redzams bezmaksas virszemes televīzijā, LTV apraides izmaksas par katru kanālu būtu 500 000 lati, kas būtu divas reizes lielākas, nekā TV3 un LNT paliekot bezmaksas virszemes apraidē. No otras puses - LTV būtu priekšrocības, jo daļa auditorijas būtu sasniedzama vienīgi LTV1 un LTV7, kas ietekmētu LTV kanālu skatīšanās laiku un reklāmas ieņēmumu grozu. Šobrīd LTV ieņēmumi no reklāmas, tehnikas, telpu nomas veido aptuveni 2,5 miljonus latu.

Lai uzturētu ēku Zaķusalā, LTV gadā nākas šķirties no aptuveni miljona. "Tās ir lielas izmaksas, par ko es kā LTV vadītājs pārdzīvoju, jo tās neatspoguļojas televīzijas ekrānā," norādīja Belte. Šobrīd vairāki ēkas stāvi un kabineti tiek apkurināti, kuros tik daudz cilvēku nemaz nestrādā, tāpēc ir iespējamas izmaiņas, kad darbība tiek koncentrēta ēkas zemākajos stāvos, vienlaikus atbrīvojot līdzekļus satura veidošanai. Ņemot vērā diskusijas par vienotā sabiedriskā medija izveidi, tiek apspriesta iecere, ka uz Zaķusalas ēku varētu pārcelties Latvijas Radio.

Plašāk lasiet pirmdienas, 30. septembra, laikraksta Dienas Bizness rakstā "Cer uz TV kanālu reitingu virpuli". 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas